Satakunnan Kansa live: Esteratsastusta Huittisissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suora lähetys esteratsastuskisasta jouduttiin keskeyttämään teknisten ongelmien vuoksi

Kilpailut järjestetään Huittisissa MYH-Horses -tallilla. Arkistokuvassa ratsastusseura Varsaa edustava Minna Lehtonen ja ruuna Cerano.

8.9.2020 16:04 | Päivitetty 12.9.2020 18:22

Huittinen

Suora lähetys esteratsastuskilpailusta Huittisista jouduttiin lauantaina keskeyttämään toistuvien teknisten ongelmien vuoksi. Pahoittelemme tapahtunutta.

Lounais-Suomen alueen esteratsastuksen taitomestaruudet ratkottaan Ratsastusseura Varsan järjestämissä kilpailuissa.

Päivä alkoi kymmeneltä alemman tason 60 sentin estekorkeudella kilpailtavalla luokalla ja päättyi 110 sentin aluekilpailuluokkaan. Kisapäivän aikana radalla esiintyivät myös nuoret esteratsut omassa aluecupluokassaan.

Taitomestaruudet kilpailtiiin iltapäivällä 80, 90 tai 100 cm:n tasolla riippuen ratsusta. Pienille poneille estekorkeus oli matalampi kuin suurille, ja suurin estekorkeus oli tarkoitettu hevosratsukoille.

Kun tavallisissa mestaruusluokissa voiton ratkaisevat aika ja virhepisteet, taitomestaruuksissa tuomarit arvioivat myös ratsukon tyyliä ja kykyä sopusointuiseen suoritukseen.

Taitomestaruusluokkaan osallistui 21 ratsukkoa eri puolilta Lounais-Suomea, ja koko kilpailuun osallistui noin sata ratsukkoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut