Honkajoen ravikuningatar oli Satakunnan rahatilaston ykkönen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Honkajoen ravikuningatar oli Satakunnan rahatilaston ykkönen

Vieskerin Virva ja taustajoukot juhlivat elokuussa Lahdessa ravikuningattaren titteliä.

3.1.2020 9:00

Pori

Pihtiputaalainen 28-vuotias Santtu Raitala ohjasti viime vuonna 279 voittoa, joilla heltisi ohjastajaliigan voitto.

Jämsäläinen 27-vuotias Hannu Torvinen oli toinen 262 voitolla ja vihtiläinen ohjastajakonkari Ari Moilanen kolmas 221 voitolla.

25-vuotias turkulainen Olli Koivunen jatkoi nuorten ohjastajien menestystä sijoittumalla neljänneksi 197 voitolla. Yhdeksän kertaa peräkkäin ohjastajaliigan voittanut ja hiljattain Ruotsiin muuttanut Mika Forss oli 173 voitolla viides.

Satakuntalaisista eniten voittoja ajoi Seppo Markkula. Porilainen oli sijalla 20 ohjastettuaan 52 voittoa. Porilainen Arna Ruohomäki ajoi 14 sekä kokemäkeläiset Liisa Nummi ja Teemu Toroska 8 voittoa. Viiteen voittoon ylsivät eurajokinen Mikael Pitkänen ja nakkilalainen Kari Puosi.

Valmentajatilaston ykkönen oli jälleen Harri Koivunen. Turkulaisen valmennettavat kaartoivat vuoden aikana voittajaesittelyyn ennätykselliset 177 kertaa. Seuraavina olivat Antti Ojanperä 81, Markku Nieminen 78 ja Tapio Mäki-Tulokas 73 voitolla.

Satakuntalaisista valmentajatilaston ykkönen oli jälleen Jouni Miettinen. Porilaisen valmennettavat ravasivat vuoden aikana 28 voittoa ja 153 100 euroa. Harjavaltalaisen Anniina Lindforsin valmennettavat ravasivat 15 sekä porilaisten Marjukka Mahlamäen 7 ja Miia Lammisen 6 voittoa.

Vuoden voitokkain ravuri oli Pekka Korven valmentama Mascate Match. HIFK:n raviliigavarsa hallitsi lämminveristen 3-vuotiskisoja voittaen niistä 13. Vuoden rahalliset ansiot kohosivat 370 259 euroon.

Suomenhevosten voitokkain oli nelivuotistähti Parvelan Retu, joka voitti kaikki 12 kilpailuaan ja ansaitsi niistä 149 700 euroa. Rahatilaston ykkönen oli ravikuningas Tähen Toivomus 166 800 euron tienasteilla.

Satakuntalaisten voitokkaimmat lämminveriravurit olivat 5 voittoa ravanneet porilaisten Talli Patasydämen omistama kimpparuuna Freelancer ja I.M.T-Tallin omistama Willow Pride.

Suomenhevosista eniten voittoja satakuntalaisittain ravasivat porilaiset Layla ja Råger. Marjukka Mahlamäen "Laila" voitti 7 kertaa ja Jouni Miettisen Råger 6 kertaa.

Rahatilaston ykkönen 67 000 euron ansioilla oli honkajokinen ravikuningatar Vieskerin Virva.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: