Ranskan ympäriajon johtajalla koronavirustartunta – ajajat välttyneet virukselta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ranskan ympäriajon johtajalla koronavirustartunta – ajajat välttyneet virukselta

Christian Prudhomme on viikon verran karenteenissa. Yksikään kilpailija ei ole saanut koronavirustartuntaa tähän mennessä.

8.9.2020 14:49

Saint-Martin-de-Ré

Ranskan ympäriajon johtaja Christian Prudhomme on saanut koronavirustartunnan. Kisajärjestäjien mukaan Prudhomme pysyttelee viikon ajan karanteenissa.

Ranskalaisen L'Equipe-lehden ja uutistoimisto Reutersin mukaan Prudhommen lisäksi virustartunnan on saanut neljä tallien henkilökuntaan kuuluvaa, mutta yhdelläkään kilpailijalla ei ole koronavirustartuntaa.

Lehden mukaan tartunnat ovat löytyneet talleista Ineos-Grenadier, Mitchelton-Scott, Cofidis ja AG2R-La Mondiale.

AG2R-La Mondiale on suomalaisajaja Jaakko Hännisen talli, mutta Italian ympäriajoon valmistautuva Hänninen kilpailee tällä viikolla Ranskan sijasta Italiassa Tirreno–Adriatico-kilpailussa.

Tour de Francen välipäivänä maanantaina tehtiin lehden mukaan noin 650 koronavirustestiä.

Jos ajaja saa tartunnan, hänen on vetäydyttävä kilpailusta. Tallin osalta Tour de France päättyy, jos vähintään kaksi sen jäsentä testataan koronaviruksen kantajiksi.

Kaikki kisan 22 tallia ovat yhä mukana, kun ympäriajo jatkuu tänään 10/21 etapilla, jolla ajetaan vajaat 170 kilometriä. Kokonaiskilpailua johtaa Slovenian Primoz Roglic. Tour de France päättyy Pariisiin 20. syyskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut