23.2.2020 Sveitsi–Suomi, koripallon EM-karsinta – seuraa ottelua tästä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Susijengi suoritti hurjan kirin tärkeässä EM-karsintaottelussa – Sasu Salin ilmiliekeissä Sveitsiä vastaan

Suomen kapteeni Shawn Huff (vas.) pysäytti Aleksa Radanovin torstaina Espoon areenassa. Huff pelaa sunnuntaina uransa 200. A-maaottelun. Helsinki Seagullsin konkarin monipuolisuutta kaivataan Fribourgissa.

23.2.2020 22:35

Sunnuntai-iltana oli paljon pelissä Fribourgissa. Sveitsi isännöi Suomea koripallon miesten EM-karsinnoissa kello 20.15 alkaen.

Suomi nousi 18 pisteen takaa 69–64 (21–36 ) -voittoon Sasu Salinin johdolla.

1. neljännes:

Sveitsi hallitsi ensimmäistä kymmenminuuttista. Kotiyleisön tsemppaama valkopaitainen joukkue oli opiskellut hyvin Suomen aggressiivisen palloscreen-puolustuksen ja punnersi väkevästi koreja korin alta.

Suomen hyökkäyspeli jatkoi Serbia-pelin takkuisella tavalla. Vain yksi kahdeksasta kolmen pisteen heitosta meni sisään. Matti Nuutinen teki Suomelle seitsemän pistettä.

Sveitsi vei avausneljänneksen 21–11.

2. neljännes:

Toinen kymppi oli suomalaisittain erittäin surullinen. Suomi pelasi 11 minuuttia ja 14 sekuntia ilman pelitilannekoria ja jäi ensimmäisellä puoliajalla vaivaiseen 21 pisteeseen.

Suomen pääasialliset pelintekijät Jamar Wilson ja Ilari Seppälä eivät kyenneet ohittamaan omia puolustajiaan ja luomaan joukkuekavereilleen vapaita heittopaikkoja. Hivenenkin hankalammat heittopaikat Suomi tuhlasi. Avauspuolikkaan 15 kolmen pisteen heitosta vain yksi meni sisään.

Sveitsin toisen neljänneksen hyökkäyspeli ei häikäissyt, mutta sen energia, intensiteetti ja itsevarmuus oli aivan eri tasolla kuin vieraiden. Natan Jurkovitz runnoi korin alta väkevät kahdeksan pistettä.

3. neljännes:

Suomi heräsi taisteluun ja alkoi saada onnistumisia ennen kaikkea hyökkäyspäässä. Joukkuetta johti Espanjassa pelaava Sasu Salin, joka heitti useita kovia koreja sisään ja antoi kaikkensa puolustuspäässä.

Salinilla oli kasassa 15 pistettä kolmen neljänneksen jälkeen.

Ero kutistui viimeisen sekunnin Seppälän heitolla seitsemään. Suomi on taas pelissä mukana. Pelin viimeiselle kympille lähdettiin 50–43-tilanteesta.

4. neljännes:

Suomi huipensi huiman kirinsä loppuminuuteilla. Sveitsin kapeahko hyökkäysvoima alkoi näkyä, kun Suomen puolustuspelin intensiteetti nousi ja Suomi hyökkäsi riittävän tehokkaasti Salinin johdolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut