Viisi urheilijaa valittiin ensimmäisessä vaiheessa Tokion paralympiajoukkueeseen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Viisi urheilijaa valittiin ensimmäisessä vaiheessa Tokion paralympiajoukkueeseen – mukana odotetusti kaksi satakuntalaista mitalitoivoa

Amanda Kotaja voitti uransa kolmannen maailmanmestaruuden.

3.12.2019 12:46

Suomen Paralympiakomitea on vahvistanut Huippu-urheiluyksikön valintaesityksen ensimmäisistä viidestä urheilijasta Tokion paralympialaisiin.

Paikkansa joukkueessa varmistivat keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen, ratakelaajat Amanda Kotaja, Toni Piispanen ja Leo-Pekka Tähti sekä jousiampuja Jere Forsberg.

Suomella on tällä hetkellä seitsemän maapaikkaa kesäparalympialaisiin. Edellä mainittujen lisäksi yhdet paikat ovat ampumaurheilussa ja käsipyöräilyssä.

Yleisurheilijat saavuttivat suorat maapaikat Dubain MM-kilpailuista ja Forsberg saavutti paikan parajousiammunnan MM-kilpailujen yhteydessä kesäkuussa järjestetyssä erillisessä karsintakilpailussa sijoittumalla viidenneksi. Suomi odottaa lisäpaikkoja vielä useammasta lajista rankingikkunoiden sulkeuduttua kesäkuun 2020 loppuun mennessä.

– Tänään nimetyt ensimmäiset Tokion paralympialaisten Suomen joukkueen urheilijat ovat omissa lajeissaan ehdotonta maailman kärkeä. Aikaisella valinnalla pyritään antamaan työrauha urheilijoiden valmentautumiseen kohti Tokiota. Odotan lopulliseen Suomen paralympiajoukkueeseen kuuluvan 20–25 urheilijaa, jotka kilpailevat 10–12 urheilumuodossa, toteaa Tokion paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen.

Tokion paralympialaiset ovat 16:nnet kesäparalympialaiset ja siellä kilpailee 4350 urheilijaa 540 mitalilajissa. Urheilumuotoja on 22, uusina lajeina ovat sulkapallo ja taekwondo. Purjehdus puolestaan tippui kisaohjelmasta pois.

Lipunmyynti Tokion paralympialaisiin on käynnistynyt ennätysvilkkaasti ja lippuja on tähän mennessä myyty 600 000 kappaletta.

Paralympiajoukkuetta täydennetään ensi vuoden puolella joustavan valinnan periaatteella. Tokion paralympialaiset kilpaillaan 25.8.–6.9.2020.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos