Joel Pohjanpalon hirmuvire jatkuu - Urheilu - Satakunnan Kansa

Joel Pohjanpalon hirmuvire jatkuu – HSV menetti jälleen voiton lisäajalla

Joel Pohjanpalon on ollut Euroopan kenttien tehokkain pelaaja koronatauon jälkeen.

9.6.2020 9:19 | Päivitetty 9.6.2020 9:29

Joel Pohjanpalon hurja maalivire HSV:ssä jatkui maanantaina Saksan jalkapallon kakkostasolla eli 2. Bundesliigassa.

Pohjanpalo iski Holstein Kieliä vastaan hampurilaisjoukkueelle kaksi maalia. HSV kärsi kuitenkin katkeran pistemenetyksen kotikentällään, kun Kiel venyi ottelun lopussa 3–3-tasapeliin.

Suomalaishyökkääjän edustaman HSV:n nousuhaaveet pääsarja Bundesliigaan uhkaavat kariutua viime hetkellä päästettyihin maaleihin. Karu tilasto osoittaa, että HSV on koronavirustauon jälkeen menettänyt pisteitä joka toisessa ottelussaan lisäajalla.

Kakkostasolla hampurilaisjoukkuetta ovat kurittaneet lisäajalla jo Greuther Fürth (2–2-tasoitusmaali 90+4 minuuttia), Stuttgart (3–2-voittomaali 90+2) ja viimeisimpänä maanantai-iltana Holstein Kiel (3–3-tasoitus 90+3).

–  Olemme pettyneitä. Nousimme iskun jälkeen takaisin jaloillemme, mutta emme pysyneet rauhallisina ja pelanneet loppuun asti huolellisesti, HSV-luotsi Dieter Hecking harmitteli maanantai-iltana seuran Twitter-tilillä.

Toukokuusta lähtien HSV on hukannut viime hetken pistemenetyksiin jo viisi pistettä. Suomalaisittain pistemenetyksistä tekee mielenkiintoisen se seikka, että viisi maalia tehnyt Pohjanpalo on jokaisessa pistemenetykseen päättyneessä ottelussa vaihdettu kentältä pois. Toissa lauantaina Pohjanpalo pelasi ensimmäistä kertaa tauon jälkeen täydet 90 minuuttia ja HSV säilytti 3–2-johtonsa Weheniä vastaan.

50 pistettä keränneelle HSV:lle lisäpisteet olisivat olleet tärkeitä, sillä joukkue on valahtanut pistemenetysten myötä karsijan paikalle. Suoran nousijan paikoilla ovat Bielefeld (57 pistettä) ja Stuttgart (52p). HSV:n takana vaanii kahden pisteen päässä Heidenheim. Sarjaa on jäljellä neljä kierrosta.

Tammikuussa Leverkusenista loppukauden mittaisella lainasopimuksella HSV:hen siirtynyt Pohjanpalo on tehnyt viisi maalia yhtä monessa ottelussa sen jälkeen, kun sarja jatkui toukokuussa koronavirustauon jälkeen. Koko kauden maalimäärä on seitsemän.

HSV kohtaa seuraavaksi Dynamo Dresdenin perjantaina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: