Manchester City jäi odottamaan euromenestystä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Manchester City jäi odottamaan euromenestystä – Lyon pudotti suurseuran Mestarien liigasta: "Eri vuosi, sama juttu"

Lyon sai tuulettaa voittoa Manchester Citystä Mestarien liigassa.

16.8.2020 15:10

STT, Lissabon, Helsinki

Manchester City kuuluu jalkapallon englantilaiskenttien viime vuosien menestyjiin, mutta europeleissä jättipottia ei ole tullut. Myöhään lauantai-iltana pelatussa Mestarien liigan puolivälierässä ranskalaisseura Lyon yllätti Cityn maalein 3–1 ja porhalsi neljän parhaan joukkoon.

Cityn matka Mestarien liigassa päättyi jo kolmannen kerran peräkkäin ennen välieriä.

– Se on mitä se on. Ehkä jonain päivänä pääsemme jatkoon puolivälieristä. Emme ole onnistuneet tekemään sitä näiden uskomattomien pelaajien kanssa, mutta yritämme sitä tulevaisuudessa, Cityn espanjalaismanageri Pep Guardiola lupasi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ennen Guardiolan aikakautta keväällä 2016 City pääsi välieriin, mutta silloinkin finaalipaikka jäi vain haaveeksi.

"Eri vuosi, sama juttu"

Maxwell Carnet vei Lyonin johtoon ensimmäisellä jaksolla, mutta Kevin de Bruyne viimeisteli tasoituksen toisella jaksolla. City sai kylmää vettä niskaansa kymmenen minuuttia tasoituksensa jälkeen, kun Moussa Dembele vei Lyonin takaisin johtoon. Dembele osui vielä toisen kerran kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Olemme edelleen mukana, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on loistava joukkue, Dembele iloitsi ranskalaiskanava RMC Sportin mukaan.

Cityn luottopelaaja de Bruyne oli pettynyt lopputulokseen.

– Eri vuosi, sama juttu, de Bruyne viittasi BT Sportin haastattelussa toisiaan seuraaviin europettymyksiin.

–  Ensimmäinen jakso ei ollut tarpeeksi hyvä. Toisella jaksolla pelasimme hyvin ja saimme annettua heille painetta. Olimme hyökkäävämpiä. Lyon ei todella luonut (peliä), mutta meidän täytyy ottaa opiksemme, belgialainen jatkoi.

Lyon jatkaa pelejään seuraavan jättiläisen kohtaamisella, kun keskiviikkona pelattavassa välierässä vastaan tulee Bayern München. Baijerilaiset nuijivat perjantaina Barcelonan maalein 8–2.

–  Etenemme peli peliltä emmekä anna ajatuksien karata. Tulemme olemaan valmiita Bayernin kohtaamiseen, Dembele lupasi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: