UP-V:n kiri ei riittänyt Laukaata vastaan: ”Meidän pitää miettiä asioita, joissa peli sakkaa” - Urheilu - Satakunnan Kansa

UP-V:n kiri ei riittänyt Laukaata vastaan: ”Meidän pitää miettiä asioita, joissa peli sakkaa”

Rami Mäkinen toi kolme juoksu ja palkittiin UP-V:n parhaana.

10.8.2019 17:31

Ulvilan Pesä-Veikkojen ja Laukaan välisellä pelillä oli merkitystä vain Laukaalle, jolle pisteet tulivat tarpeeseen sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Vieraat veivätkin voiton lukemin 2–0 (7–5, 5–4).

Molempiin jaksoihin Laukaa sai hyvät lähdöt ja pääsi karkuun. UP-V tuli kannoille, mutta ei päässyt ohi.

UP-V:n kokoonpanoon tuli muutos viime hetkellä, kun lukkari Mattias Kitola jäi pois, ja lukkariksi tuli Jesse Jokela.

UP-V:n pelinjohtaja Jyri Tarmo totesi, ettei häviössä voi mennä kokoonpanomuutoksen taakse, sillä näin on pelattu aikaisemminkin.

– Saatiin kuitenkin hyvä kiri aikaan. Meillä oli vähän tuuriakin, että pääsimme peliin mukaan.

Tarmon mukaan joukkueella on haastava viikko edessä, kun peli pitäisi saada kuntoon.

– Meidän pitää miettiä tiettyjä asioita, joissa peli sakkaa. Tulee pudotuspeleissä vastaan sitten Oulu tai Hamina, vastus on vaikea joka tapauksessa.

Tarmon mukaan UP-V on jo saavuttanut seuran asettaman tavoitteen.

– Ehdoton tavoite on mennä superpesiskarsintoihin, vaikkei meihin moni uskokaan. Silti tuntuu siltä, että joukkueessa on potentiaalia enempään. On pelattu vähän kuin käsijarru päällä, ja kotiutus on sakannut viime peleissä.

Tarmon korttitili tuli Laukaa-pelissä täyteen, eikä hän ole pelinjohtajana runkosarjan viimeisessä pelissä keskiviikkona Haminaa vastaan vieraissa. Hän lähtee kuitenkin joukkueen mukaan Haminaan.

UP-V sai yhdeksästä juoksustaan viisi lahjaksi: neljä harhaheitolla ja yhden vapaataipaleella. Loput juoksut löivät Petri Kulmala 2, Henri Pulkkinen ja Jukka-Pekka Katajisto kumpikin yhden. UP-V:n parhaana palkittiin Rami Mäkinen, joka toi kolme juoksua. Kakkospalkinnon sai Sami Nieminen.

Kolmostilanteet menivät vieraille 24–22.

Lopputuloksella ei ollut ulvilalaisille merkitystä pudotuspelien kannalta, sillä se on varmistanut paikkansa niihin. Neljäntenä oleva Sotkamo ei voi osallistua niihin, koska se ei voi nousta Superiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos