Carlos Sainz kahdeksi kaudeksi Ferrarille – Daniel Ricciardo espanjalaisen paikalle McLarenille - Urheilu - Satakunnan Kansa

Carlos Sainz kahdeksi kaudeksi Ferrarille – Daniel Ricciardo espanjalaisen paikalle McLarenille

Ferrari on vahvistanut, että Carlos Sainz tulee Sebastian Vettelin tilalle talliin.­

14.5.2020 21:13

Pariisi

F1:n klassikkotalli Ferrari vahvisti torstaina odotetusti Carlos Sainzin siirron Maranellon punaisiin kaudeksi 2021. Espanjalaiseen kohdistuneet siirtohuhut vahvistuivat tällä viikolla, kun Ferrari kertoi nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin lähtevän tallista tämän kauden jälkeen.

–  Scuderia Ferrari ilmoittaa tyytyväisenä, että Carlos Sainz ajaa tiimissämme formula ykkösten MM-sarjan kausina 2021 ja 2022, tiedotteessa kerrottiin.

Sainz siirtyy Ferrarille McLarenilta. McLaren kertoi aiemmin torstaina australialaisen Daniel Ricciardon ottavan Sainzin paikan. Ricciardon sopimuksen kestoa ei tarkennettu, mutta sitä kuvailtiin monivuotiseksi. Tällä kaudella Ricciardo ajaa Renault’lla ja saa McLarenilla tallitoverikseen Lando Norrisin.

McLarenilta kauden jälkeen lähtevä Sainz, 25, on toisen sukupolven huippukuljettaja. Hänen isänsä, niin ikään nimeltään Carlos Sainz on kaksinkertainen rallin maailmanmestari. Nuorempi Sainz tulee ajamaan Ferrarilla Charles Leclercin tallitoverina.

F1-kauden piti käynnistyä Australiassa maaliskuussa, mutta kauden alku on lykkääntynyt koronaviruksen vuoksi. Seuraava yritys on Itävallassa heinäkuussa, mutta kilpailu ajetaan tyhjille katsomoille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?