MTV: Toni Junnila, 35, taisteli pitkään rahapeliriippuvuutta vastaan – ”En osannut tai uskaltanut pyytää missään vaiheessa apua urani aikana” - Urheilu - Satakunnan Kansa

MTV: Toni Junnila, 35, taisteli pitkään rahapeliriippuvuutta vastaan – ”En osannut tai uskaltanut pyytää missään vaiheessa apua urani aikana”

Porilaislähtöinen entinen jalkapalloilija Toni Junnila kertoi MTV Urheilulle rahapeliriippuvuudestaan, joka oli pilata hänen mielenterveytensä.

Toni Junnila (oik.) on taistellut paitsi jalkapallokentällä myös rahapelimaailmassa. Arkistokuva FC Jazz – AC Oulu -ottelusta toukokuulta 2015.­

12.5.2020 12:38

Vakavista ongelmista on syytä puhua ennen kuin on liian myöhäistä. Näin sanoo porilaislähtöinen entinen jalkapalloilija Toni Junnila, 35, MTV Urheilun haastattelussa, joka julkaistiin tiistaina.

FC Jazzissa uransa aloittanut ja Suomen paitaa nuorisomaajoukkueessa kantanut Junnila puhuu haastattelussa pahasta rahapeliriippuvuudestaan, josta kärsi noin 15 vuotta.

Junnilan mukaan peliriippuvuus syntyi, kun hän muutti Porista Tampereelle 18-vuotiaana.

– Silloin pelaamiseni tahti alkoi vasta kunnolla kiihtyä, Junnila sanoo MTV:n haastattelussa.

Rahapeliriippuvuus johti muun muassa unettomuuteen ja eristäytymiseen. Luottotietonsa Junnila menetti 24-vuotiaana.

Jalkapalloilijan oloa hankaloitti se, miten hän ajatteli, että urheilijan on oltava yli-ihminen – ja piti siksi kaiken sisällään.

– En osannut tai uskaltanut pyytää missään vaiheessa apua urani aikana. Oli raskasta pitää kulisseja pystyssä, Junnila sanoo MTV:n haastattelussa.

Psykiatriselle osastolle

Junnila alkoi saada niskalenkin riippuvuudestaan vasta 33-vuotiaana, kun hän oli Helsingissä sijaitsevan sairaalan psykiatrisella osastolla mielenterveysongelmiensa takia lokakuussa 2018.

Masennuslääkkeistä ei ollut Junnilan mukaan hyötyä, mutta toipuminen alkoi Minnesota-hoidossa, jossa jalkapalloilija sai hoitoa riippuvuuteensa.

– Ennen sitä olin lähellä menettää mielenterveyteni, Junnila sanoo MTV:n mukaan.

Nyt Junnila voi hyvin, ja pelivelatkin on pian kuitattu. Hän toivoo, että peliriippuvuudesta puhuttaisiin nykyistä enemmän julkisuudessa.

– Tiedän paljon urheilijoita, jotka ovat jääneet uransa aikana tai sen jälkeen myös koukkuun vaikkapa vedonlyöntiin tai nettipokeriin. Voin sanoa, että se on valitettavan yleistä urheilupiireissäkin, Junnila sanoo haastattelussa.

Junnila on sittemmin opiskellut mielenterveys- ja päihdetyötä ja kertoo haluavansa auttaa muita, jotteivät he tekisi samoja virheitä kuin hän.

– Peliriippuvuus voi aiheuttaa pahimmillaan mielenterveydellisiä ongelmia, kuten minulle kävi. Näistä asioista ei vieläkään uskalleta keskustella tarpeeksi, Junnila sanoo MTV:lle.

Toni Junnila

Porilaislähtöinen entinen jalkapalloilija ja FC Jazzin kasvatti.

35-vuotias kahden lapsen isä.

Pelasi 121 ottelua Veikkausliigassa ja teki niissä 15 maalia.

Edusti Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkuetta Englannissa järjestetyissä alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa vuonna 2001.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?