F1-pomo Ross Brawnin mukaan kauden aloittaminen on massiivinen logistinen haaste koronaviruksen takia – kaikki varikolla tarvittavat henkilöt pitää saada testattua - Urheilu - Satakunnan Kansa

F1-pomo Ross Brawnin mukaan kauden aloittaminen on massiivinen logistinen haaste koronaviruksen takia – kaikki varikolla tarvittavat henkilöt pitää saada testattua

Formula 1 -kauden pitäisi alkaa kahdella peräkkäisellä kilpailulla Itävallassa 5. ja 12. heinäkuuta.

Formula 1:n moottoriurheilunjohtaja Ross Brawn kuvailee tulevaa F1-kautta erittäin mielenkiintoiseksi.­

2.5.2020 21:29

Formula 1:n moottoriurheilunjohtaja Ross Brawn sanoi lauantaina BBC:lle, että ajajat ja huoltohenkilöstö yritetään pitää mahdollisimman erillään toisistaan.

Kausi alkaa ilman yleisöä.

– Teemme kaikkemme, että toimimme turvallisessa ympäristössä, moottoriurheilunjohtaja Brawn sanoi.

Brawnin mukaan kauden aloittaminen on ”massiivinen logistinen haaste” koronaviruspandemian takia.

– Valitettavasti kausi alkaa ilman faneja, Brawn sanoo.

– Se on sääli, mutta uskon, että he voivat nauttia kisoista televisiosta tai muista välineistä. Meillä on edessämme erittäin mielenkiintoinen kausi.

Kahden peräkkäisen F1-kisan järjestäminen heinäkuussa ensin Itävallassa ja sitten Britanniassa helpottaa tapahtuminen järjestämistä ja vähentää matkustusta kauden aikana.

– Yksi iso logistinen haaste on, että kaikki varikolla tarvittavat ihmiset saadaan testattua, Brawn sanoi.

– On myös melko vaikea löytää oikeat kilpailut, joissa voimme hallita ympäristöä riittävästi.

Vielä on epäselvää, mihin kausi suuntautuu seuraavaksi Euroopassa Itävallan (Red Bull Ring) ja Silverstonen kisojen jälkeen.

Espanja ja Unkari ovat mahdollisia seuraavia paikkoja. Hungaroringin järjestävät ilmoittivat perjantaina, että Unkarin osakilpailua ei voida pitää ilman yleisöä.

Unkari kielsi torstaina yli 500 ihmisen tapahtumat elokuun puoliväliin asti. Brawn toivoo, että Unkarin GP voitaisiin ajaa syyskuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?