Arsenal-managerilla on koronavirus - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ensimmäinen pelaajan koronatartunta julki Valioliigassa – myös Arsenal-managerilla on virus

Arsenal-manageri Mikel Arteta on saanut koronavirusdiagnoosin. Samoin on käynyt Chelsean Callum Hudson-Odoille.

Callum Hudson-Odoilla on koronatartunta.

13.3.2020 9:18

Arsenal pelasi Eurooppa-liigan edellisellä kierroksella kreikkalaista Olympiakosta vastaan. Kreikkalaisseuran omistaja Evangelos Marinakisilla todettiin koronavirus jo aiemmin tällä viikolla.

Sen jälkeen Arsenal tiedotti, ettei yksikään sen joukkueen jäsen kärsi mistään vaivoista.

Uutinen vanheni kuitenkin nopeasti.

– Tämä on valtava pettymys. Tein koronavirustestin, koska tunsin oloni heikoksi. Palaan töihin heti, kun se on mahdollista, positiivisen testituloksen saanut manageri Mikel Arteta sanoi tiedotteessaan.

Mikel Arteta on saanut koronaviruksen.

Käytännössä Uefa kiittää onneaan, että Olympiakos tiputti Arsenalin. Tykkimiehet nimittäin joutuu koko edustusjoukkueen voimalla karanteeniin, eikä se luonnollisesti pysty pelaamaan yhtään ottelua hetkeen.

Arsenal on edelleen mukana Englannin cupissa sekä luonnollisesti Valioliigassa. Niiden kohdalta vastustajien pitää nyt odottaa kärsivällisesti, milloin joukkueen annetaan jälleen pelata.

Valioliiga tiedotti, että se pitää seurapomojen kanssa hätäkokouksen perjantaina, mutta lähtökohtaisesti viikonloppujen peleihin ei pitäisi tulla muita muutoksia.

Tosin tilannetta saattaa muuttaa se, että yön aikana Chelsea ilmoitti hyökkääjä Callum Hudson-Odoin positiivisesta koronavirustestistä. Kyseessä on ensimmäinen julkisesti vahvistettu pelaajan koronavirustartunta Valioliigassa.

Chelsea kertoo tiedotteessaan, että pelaaja alkoi kärsiä oireista maanantaina ja jäi heti pois joukkueen harjoitusvahvuudesta. Lontoolaisseura on ohjeistanut Hudson-Odoin kanssa kontaktissa olleita työntekijöitään pysymään omatoimisessa karanteenissa.

Chelsean mukaan muiden osalta työt jatkuvat normaalisti.

Espanjan La Liga, Italian Serie A, Ranskan Le Ligue, Hollanin Eredivisie, Portugalin Primeira Liga sekä Yhdysvaltojen MLS-liiga ovat jo keskeyttäneet sarjaohjelmansa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos