Yleisurheilukesä jatkuu nuorten SM-kisoilla – Kalevan kisojen porilaismestari Eero Ahola palaa kuularinkiin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Yleisurheilukesä jatkuu nuorten SM-kisoilla – Kalevan kisojen porilaismestari Eero Ahola palaa kuularinkiin

20180710 AAMULEHTI Kuva: Silja Viitala. Yleisurheilun nuorten mm-kisat alkoivat Tampereella tiistaina. Kuvassa kuulaa työntää Eero Ahola.

20.8.2020 20:58

Helsinki

Kotimainen yleisurheilukesä jatkuu tulevana viikonloppuna Kemissä, jossa kilpaillaan 22-vuotiaiden ja 19-vuotiaiden SM-kilpailut. Sauvosaaren urheilukentälle voi povata tasokkaita kisoja, sillä mukana on runsaasti viime viikon Kalevan kisojen menestyjiä.

Kalevan kisojen kultamitalisteista mukana ovat 400 metrin juoksijat Mette Baas ja Tommi Mäkinen, 400 metrin aituri Tuomas Lehtonen, kestävyysjuoksija Konsta Hämäläinen, seiväshyppääjä Mikko Paavola, kävelijä Anniina Kivimäki, kuulantyöntäjä Eero Ahola sekä moukarinheiton huippulupaus Silja Kosonen.

Kemiläistä Veitsiluodon Kisaveikkoja edustava Baas saattaa juosta kisoissa jopa kolme matkaa.

–  400 metriä ja 400 metrin aidat juoksen ainakin. Juoksenko myös 100 metriä, se ratkaistaan valmentajan kanssa perjantaina, Baas sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kosonen on parantanut kesällä ennätyksensä hurjiin lukemiin 71,34, vaikka Someron Esan urheilijalla on ikää vasta 17 vuotta.

Turun Kalevan kisoissa moukarikulta irtosi reilulla 68 metrillä.

–  Nuorten SM-kilpailut ovat minulle tosi tärkeä kilpailu. Olen valmistautunut samalla tavalla kuin Kalevan kisoihin, Kosonen tuumi.

Kisat alkavat perjantaina ja päättyvät sunnuntaina. Kilpailunjohtaja Sami Zernin mukaan kisoihin on ilmoittautunut liki 600 urheilijaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos