Aamulehti seuraa: Kaisa Mäkäräinen hakee MM-mitalia normaalimatkalta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Dorothea Wierer juhli jo toista MM-kultaansa Antholzissa – Kaisa Mäkäräisen kisasta pannukakku

Tiistaina hiihdettiin naisten 15 kilometrin normaalimatkan kisa.

Kaisa Mäkäräinen oli lopulta 21:s.

18.2.2020 16:31

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuivat Italian Antholzissa tiistaina. Vuorossa oli naisten 15 kilometrin normaalimatkan kisa.

Kaisa Mäkäräinen lähti hakemaan kisojen ensimmäistä mitaliaan numerolla 12. Siinä hän ei onnistunut, kun ammunta sakkasi pahasti. Yhteensä Mäkäräinen keräsi viisi sakkominuuttia, eikä kova hiihtovauhti auttanut. Mäkäräisen loppusijoitus oli 21:s.

Kilpailun ja samalla toisen peräkkäisen MM-kullan Antholzissa voitti Italian Dorothea Wierer. Kaksi sakkoa ampunut kotiyleisön suosikki löi saksalaisyllättäjä Vanessa Hinzin kahdella sekunnilla. Kyseessä oli Hinzille uran ensimmäinen MM-mitali henkilökohtaisella matkalla.

Kolmanneksi nousi kaksi pummia ampunut Norjan Marte Olbu Röiseland.

Ensimmäisellä makuupaikalla useat kisan ennakkosuosikit ottivat sakon. Niin kävi myös Mäkäräiselle, kun kolmas laukaus pamahti peltiin. Yhdellä sakkominuutilla kaikki oli kuitenkin auki.

Suomalaiskatseet kiinnittyivät toista kertaa ampumaan saapuneeseen Mäkäräiseen. Pystypaikalla tuli paha epäonnistuminen, kun kaksi panosta viuhui ohi taulusta.

Kolmannella ammuntapaikalla tapahtui ratkaiseva virhe. Mäkäräinen sai kisan neljännen sakkonsa, ja sen myötä haaveet kärkiryhmästä saattoi unohtaa. Viimeiseltä paikalta Mäkäräinen täräytti yhden sakon, ja loppusaldo oli 1+2+1+1.

–  Ensimmäinen pystypaikka tuntui vaikealta. Tuli kropasta läpi rasitus. Kolme muuta ammuntaa oli täysin hallittuja. En osaa sanoa, mitä ne virheet niissä on. Samoilla kohdistuksilla mentiin kuin takaa-ajossa, Mäkäräinen sanoi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

Tiukka voittotaisto lähestyi huipennustaan. Puolan Monika Hojnisz-Starega ampui täydellisesti viimeiselle ampumapaikalle asti. Kaksi viimeistä kisalaukausta osuivat kuitenkin peltiin, ja haaveet maailmanmestaruudesta murenivat. Puolalainen jäi lopulta ulos mitaleilta.

Mäkäräisen jälkeen lähtivät kaksi muuta suomalaista. Mari Ederin kisa meni pilalle heti ensimmäisellä makuupaikalla. Sakkominuutteja tuli siitä yhteensä neljä. Suvi Minkkinen starttasi koko ryhmän puolivälissä.

Minkkinen viritteli suomalaisyllätystä, kun kolmen ammuntapaikan jälkeen hänellä oli ainoastaan yksi pummi.

Viimeisellä penkalla Minkkinen aloitti loistavasti, mutta viides kuti lensi ohi. Yhteissaldona oli kaksi sakkominuuttia, ja hän oli paras suomalainen penkalla. Minkkinen tippui 39:nneksi.

Ederin saldona oli peräti kahdeksan pummia, ja hän jäi häntäpäähän sijalle 67.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: