Real Madrid varmisti Espanjan liigan mestaruuden - Urheilu - Satakunnan Kansa

Real Madrid voitti Espanjan liigan mestaruuden – "Tämä on yksi urani parhaista päivistä"

Sarjaa on jäljellä yksi kierros, eivätkä toisena olevat barcelonalaiset pysty enää kuromaan eroa umpeen. Barcelona-tähti Lionel Messi ennustaa seuralle vaikeuksia myös Mestarien liigassa.

Real Madridin jalkapalloilijat osoittivat suosiotaan ranskalaisvalmentajalleen Zinedine Zidanelle ratkaisevan Villareal-voiton jälkeen.

17.7.2020 15:10

STT, Madrid

Jalkapallojoukkue Real Madrid on varmistanut Espanjan liigan mestaruuden. Se voitti illan ottelussa Villarrealin 2–1.

Sarjaa on jäljellä vielä yksi kierros. Sarjassa toisena oleva Barcelona ei enää pysty kuromaan umpeen joukkueiden välistä eroa. Ero joukkueiden välillä on seitsemän pistettä.

Ranskalaisen Zinedine Zidanen luotsaama Real on voittanut kaikki ottelut koronavirusrajoitusten aiheuttaman pelitauon jälkeen. Otteluista on pelattu yhteensä kymmenen.

–  Minulle tämä on yksi urani parhaista päivistä, Ranskan pelipaidassa maailmanmestaruuttakin juhlinut Zidane sanoi ottelun jälkeen.

–  Kaiken tapahtuneen ja kolmen kuukauden tauon jälkeen saavutus on fantastinen.

Valmentaja harmitteli BBC:n mukaan sitä, että kannattajat eivät päässeet paikalle.

–  Tämä on outoa kaikille. Emme voi kontrolloida tilannetta. Olisimme halunneet olla kannattajiemme kanssa.

Benzema tykitti kahdesti

Illan ottelussa madridilaisten ratkaisijaksi nousi Karim Benzema, joka osui kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran ranskalainen onnistui, kun peliä oli pelattu 29 minuuttia. Benzema otti vastaan Luka Modricin syötön ja laukoi pallon lähietäisyydeltä maalin. Benzeman toinen maali tuli rangaistuspotkusta toisella puoliajalla.

Madridilaiset ehtivät riemuita kolmannestakin maalista toisen jakson lisäajalla, mutta VAR-tarkistuksessa se tuomittiin käsivirheeksi, ja maali hylättiin.

Villarrealin maalista vastasi Iborra, joka puski pallon maaliin, kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia.

Real Madrid voitti liigamestaruuden viimeksi vuonna 2017. Tämän kauden mestaruus on joukkueen 34:s.

Barcelona hävisi torstai-iltana kotonaan Osasunalle 1–2. Barcelonalaiset ovat juhlineet sarjamestaruutta viimeksi vuosina 2019 ja 2018.

Messi puhui suunsa puhtaaksi: ”Olemme olleet erittäin heikkoja”

Real Madridin jalkapallomestaruus Espanjan liigassa oli karvas pala purtavaksi arkkivihollisen Barcelonan leirissä.

Samalla kun Real ilakoi jälleen yhtä mestaruuttaan, nöyrtyi liigan kakkoseksi jäävä Barcelona kotonaan keskikastin Osasunalle 1–2.

Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messi tilitti seuransa nykytilaa harvinaisen suorasukaisesti menetetyn mestaruuden jälkeen.

–  Yritämme joukkueena, mutta meillä jää paljon toivomisen varaa monilla osa-alueilla. Osasuna oli parempi joukkue ensimmäisellä puoliajalla, Messi totesi.

Barcelonan kausi jatkuu elokuussa Mestarien liigan neljännesvälierien toisella ottelulla italialaista Napolia vastaan. Ottelupari on tilanteessa 1–1.

–  Sanoin kauan sitten, että Mestarien liigan voittaminen on erittäin vaikeaa, jos jatkamme näin. Näin se näytti olevan myös Espanjan mestaruuden kohdalla. Jos haluamme taistella Mestarien liigan voitosta, meidän on muutettava paljon asioita. Häviämme muuten myös Napolille, Messi sivalsi.

"Meidän on oltava itsekriittisiä"

Messin mukaan Barcelona menetti liigakauden aikana liikaa pisteitä sellaisissa otteluissa, jotka sen olisi pitänyt voittaa.

–  Tämä peli osoitti, minkälainen vuosi on ollut meille. Olemme olleet hyvin epäjohdonmukaisia ja erittäin heikkoja, 33-vuotias argentiinalaishyökkääjä laukoi.

Messi penäsi vastuuta alavireisyyteen jokaiselta seurassa.

–  Meidän on oltava itsekriittisiä. Se lähtee pelaajista, mutta koskee kaikkia. Me olemme Barcelona ja meillä on velvollisuus voittaa otteluita.

Barcelonan heikot otteet luovat painetta Barcelonan valmentajaksi tammikuussa tulleelle Quique Setienille. Hän korvasi päävalmentajana lähtöpassit saaneen Ernesto Valverden. Valverden potkujen aikaan Barcelona johti liigaa maalieron turvin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: