Mika Kojonkoskesta Kiinan mäkihypyn lajijohtaja - Urheilu - Satakunnan Kansa

Savon Sanomat: Mika Kojonkoski sai vastuun Kiinan mäkihypystä

Kiina keskittää mäkivalmennusta yhä voimakkaammin Kuopion Puijolle.

Mika Kojonkoski saa Kiinan mäkihyppytoiminnan johdettavakseen.

3.7.2020 18:44

STT, Vuokatti

Kokenut suomalainen mäkivalmentaja Mika Kojonkoski ottaa kokonaisvastuun Kiinan mäkihypystä, kertoi Savon Sanomat perjantaina. Kojonkoski on nimetty maan mäkihypyn lajijohtajaksi.

Kiinan mäkimaajoukkueen päävalmentajana toimii jatkossa Jani Klinga, joka valittiin tehtävään keväällä. Klinga hoitaa tehtävää Kojonkosken alaisuudessa.

Kojonkoski on valmentanut aiemmin Itävallan, Suomen ja Norjan mäkimaajoukkueita.

Hän toimi 1990-luvun lopulla Itävallan maajoukkuevalmentajana ja Suomen päävalmentajana 1999–2002. Sen jälkeen Kojonkoski valmensi Norjan maajoukkuetta ennen paluutaan Suomeen.

Vuodet 2013–18 Kojonkoski työskenteli Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana.

–  Aika monta kertaa minulta tätä asiaa on kysytty ja painostettukin tähän ratkaisuun. Tämä on myös edellytys sille, että kiinalaishyppääjien projekti Puijolla jatkuu, Kojonkoski selvitti päätöksensä taustoja Savon Sanomille.

Joukko Kiinan haastajaryhmän mäkihyppääjiä on harjoitellut kahden viime kauden ajan Kuopiossa. Jatkossa Kuopiossa harjoittelee ainakin Kiinan naisten maajoukkue ja mahdollisesti myös miesten A-maamaajoukkue.

–  Joukkueet tulevat tänne heti, kun se on mahdollista. Miehetkin ovat tulossa Kuopioon ainakin joksikin aikaa, kun tilanne selkiytyy, Kojonkoski kertoi.

Pandemian armoilla

Kiinalaishyppääjät palasivat Kiinaan 19. maaliskuuta. Heidän piti palata Suomeen toukokuussa, mutta paluu on viivästynyt koronaviruspandemian takia.

–  Pari viikkoa sitten uusi korona-aalto Kiinassa pani stopin asialle, ja kaikki asiat jähmettyivät. Olemme täysin tilanteen armoilla, ja päätökset ovat isommissa käsissä, Kojonkoski arvioi nykytilannetta.

Hänen mukaansa suomalaisvalmentajat saattavat lähteä väliaikaisesti Kiinaan, mikäli byrokratia ei tule esteeksi.

STT ei tavoittanut Kojonkoskea perjantaina kommentoimaan uutta pestiään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: