Hakola ja Mäki karsiutuivat sprinttifinaalista Quebecissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hakola ja Mäki karsiutuivat sprinttifinaalista Quebecissa – ”Alkuerissä meni hyvin, mutta välierissä ei ollut jalkaa”

Ristomatti Hakolan kauden viimeinen maailmancupin sprintti päättyi välieriin.

22.3.2019 20:53 | Päivitetty 22.3.2019 21:30

Quebec

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki eivät yltäneet finaaliin maastohiihdon maailmancup-kauden viimeisessä sprintissä Kanadan Quebecissa.

Välieriin eli 12 parhaan joukkoon selvinnyt suomalaiskaksikko jäi välierässään kahdelle viimeiselle sijalle. Lopputuloksissa Hakola oli sijalla 9 ja Mäki 11:s. Naisten sprintissä Krista Pärmäkoski oli 14:s ja Kerttu Niskanen 29:s.

Mäki oli karsinnassa viides ja Hakola kymmenes. Pudotushiihtojen avauskierroksella samassa erässä hiihtäneet suomalaiset nappasivat kaksoisvoiton, Mäen ehtiessä Hakolan edelle 0,19 sekunnilla. Välierässä ei kuitenkaan enää riittänyt.

–  Se tiedettiin, että viimeinen mäki ratkaisee. Siihen (tarvittiin) jalkaa. Alkuerässä se meni hyvin, mutta välierässä ei ollut jalkaa. Mutta välierä on ihan hyvä (pitkästä aikaa), Lillehammerissa marraskuun lopussa edellisen kerran 12 parhaan joukkoon yltänyt Hakola kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Erästä pääsivät finaaliin vain kärkimiehet, Italian Federico Pellegrino ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Hakola jäi toiseksi sijoittuneesta Kläbosta 2,16 sekuntia ja Mäki 3,16. Hakola oli lopputuloksissa yhdeksäs ja Mäki 11:s.

Toisessa erässä pidettiin kovempaa vauhtia, ja kärkikaksikon eli Norjan Sindre Björnestad Skarin ja Venäjän Aleksandr Bolshunovin lisäksi finaaliin pääsivät aikavertailulla myös Ruotsin Johan Häggström ja Ranskan Lucas Chanavat.

Johaug kolkuttelee kannassa

Pärmäkoski oli karsinnan kymmenes ja Niskanen 28:s, mutta pudotushiihdoissa seinä nousi eteen. Pärmäkoski oli pudotuseränsä kolmas, sillä Yhdysvaltain Sophie Caldwell kiristi lopussa niukasti ohi.

Pärmäkoski jäi kakkossijasta eli jatkopaikasta 0,17 sekuntia, eikä hänen aikansa riittänyt aikavertailun tuomaan jatkopaikkaan. Niskanen oli eränsä kuudes eli viimeinen.

Pärmäkoski kamppailee maailmancupissa kolmossijasta norjalaishirmu Therese Johaugin kanssa. Quebecin sprintissä suomalainen kasvatti johtoaan 12 pisteellä sijoituttuaan 14:nneksi ja Johaugin jäädessä 25. sijalle.

Pärmäkosken etumatka on 67 pistettä ennen lauantaista 10 kilometriä ja kauden päättävää sunnuntain takaa-ajokisaa.

–  Johaug kolkuttelee kannassa, ja sen myötä olisi ollut tärkeää päästä sprintissä välieriin. Yritetään lauantaina, jos nyt ei pysty päihittämään häntä, niin ainakin olemaan aika lähellä, Pärmäkoski mietti cup-taistoa Ylelle.

Kauden päätössprintin voittajat eivät olleet yllätys kenellekään. Ruotsin Stina Nilsson otti kauden kuudennen sprinttivoittonsa ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo kahdeksantensa. Kumpikin juhli sprintticupin voittoa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: