Turkmenistanin jalkapallosarja palaa koronavirustauolta jo ensi viikolla – Keski-Aasiassa sijaitsevassa valtiossa ei ole tilastoitu ainuttakaan tartuntaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Turkmenistanin jalkapallosarja palaa koronavirustauolta jo ensi viikolla – Keski-Aasiassa sijaitsevassa valtiossa ei ole tilastoitu ainuttakaan tartuntaa

Virallisen tiedon mukaan Turkmenistanissa ei ole yhtään koronavirustapausta. Maan jalkapalloliiga jatkuu ensi viikolla.

Turkmenistanin maajoukkuepelaaja Zafar Babajanow edustaa seuratasolla maan pääsarjan Altyn Asyria.

10.4.2020 22:10

Turkmenistan on korona-ajan kummajainen. Elämä on maassa jatkunut tavalliseen tapaan, sillä Keski-Aasiassa sijaitsevassa valtiossa ei ole virallisen tiedon mukaan todettu yhtäkään koronavirustartuntaa.

Tilastoihmeeseen tulee kuitenkin suhtautua varauksella. Näin huomauttaa Turkmenistanin terveydenhoitojärjestelmää tutkinut professori Martin McKee, joka työskentelee London School of Hygiene and Tropical Medicinessä.

– Viralliset terveystilastot Turkmenistanissa ovat pahamaineisen epäluotettavia, McKee sanoo BBC:lle.

Maan jalkapalloliiton mukaan tilanne on kuitenkin siinä määrin turvallinen, että maaliskuun 24. päivänä tauolle mennyt Turkmenistanin jalkapalloliiga palaa tositoimiin ensi viikon sunnuntaina.

Yokari-liigaa pelataan kahdeksan joukkueen kesken. Kolmen kierroksen jälkeen kärkipaikkaa pitää hallussaan Kopetdag.

Muiden urheilulajien tavoin jalkapallo on seisahtunut muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta maailmanlaajuisesti. Tällä hetkellä jalkapallon pääsarjoja pelataan vain Tadzhikistanissa, Valko-Venäjällä, Nicaraguassa ja Burundissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut