Huippuvireinen Jesse Puljujärvi pääsee irti Liigassa - Kärpät selvä suosikki finaalirevanssissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huippuvireinen Jesse Puljujärvi pääsee irti Liigassa - Kärpät selvä suosikki finaalirevanssissa

Päivän pelipoiminta on Liigan kauden avausottelu HPK-Kärpät.

Jesse Puljujärvi palaa liigajäille.

12.9.2019 14:00

Päivän kiinnostavin ottelu on Liigan avauspelinä pelattava viime kevään finaalin HPK-Kärpät uusinta. HPK voitti keväällä mestaruuden altavastaajan asemasta. Vaikka kummankin joukkueen miehistöt ovat muuttuneet paljon, ovat niiden voimasuhteet periaatteessa ennallaan:

Kärpät on vahvempi joukkue, ja sen kuuluu nyt vieraissakin olla selvä suosikki.

Oman rankingini mukaan HPK:n kolme merkittävintä lähtijää olivat Teemu Turunen, Emil Larmi sekä Robert Leino. Tulopuolella kolmen kärki on Cody Kunyk, Tommi Tikka ja Joona Voutilainen. HPK:n voi materiaalisesti katsoa hieman heikentyneen viime kaudesta, mutta pelitavallinen ja valmennuksellinen jatkuvuus pitää joukkueen silti helpohkosti yhä sarjan paremmassa puoliskossa.

Kärppien tulopuolen helmi on neljän vuoden tauon jälkeen Liigaan paluun tekevä Jesse Puljujärvi. Jo Kärppien CHL-pelien perusteella on helppoa ennakoida Puljujärvestä tulevan Liigan tämän kauden ykköstähti.

Muita merkittäviä tulijoita Kärppiin ovat Juho Lammikko ja Janne Pesonen. Menopuolen kolmen kärki oli Veini Vehviläinen, Ville Leskinen ja Aleksi Heponiemi. Määrällisesti Kärpät menetti HPK:ta enemmän, mutta myös siellä hyvä valmennus, jatkuvuus ja reservien runsaus takaavat hyvän menestyksen myös tälle kaudelle.

Illan ottelussa kummallakin joukkueella debytoivat Liigassa uudet maalivahdit. Huomiot kannattaakin kiinnittää siihen, miten HPK:n Joonas Voutilainen ja Kärpillä Justus Annunen selviytyvät tulikasteistaan.

CHL:ssä joukkueiden parhaita pistemiehiä ovat olleet HPK:lta Jere Innala (3+2) ja Markus Nenonen (3+1) ja Kärpiltä Michal Kristof (2+2) ja Jesse Puljujärvi (2+2).

Ottelun voimasuhteista olen Veikkaukseen nähden hieman enemmän Kärppä-myönteinen. Aivan pelikelpoisiksi Kärppien kertoimet eivät kuitenkaan nouse. Lähinnä kokeilun arvoisuutta on suoran 60 minuutin 2,05 kohteesta 5639. Arvioni tälle on 48 prosenttia.

Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Vaikka joukkueet viime kevään finaaleissa olivatkin keskinäisissä otteluissaan vähämaalisia, eikä niiden syksyn CHL-otteluissakaan ole vietetty mitään varsinaisia maalijuhlia, on yli 4,5 maalia tähän peliin paras pitkävetohaku. Uudistuneet materiaalit ja tuoreet maalivahdit lisäävät ottelun maaliodottamaa. Samaten oletan pelin luonteen olevan nyt enemmän innostunut kuin kontrolliin pyrkivä. Veikkauksen 1,70 tarjous (kohde 5647) on aivan markkinan kärkeä ja aivan rajatapaus arviollani 59 prosenttia.

Kausivedoista paras ja arviolla 60 prosenttia pelikelpoinenkin on HIFK:n sijoittuminen Liigan runkosarjassa Tapparaa paremmin. Kerrointa tästä on kohteessa 3305 tarjolla 1,75.

Päivän pelit: 3305 HIFK (kerroin 1,75).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 59/113, palautusprosentti 98%

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: