Yleisurheilun MM-kisat käynnistyivät Dohassa hotellikriisillä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jäteveden hajua, hyttysiä huoneissa, huono ilmanlaatu – yleisurheilun MM-kisat käynnistyivät Dohassa hotellikriisillä

Sairastumista pelästyneet norjalaiset poistuivat epähygieenisistä huoneista pikavauhtia, ruotsalaiset jäivät toistaiseksi.

Dohassa kuohuu jo ennen perjantaina alkavia yleisurheilun MM-kisoja.

25.9.2019 19:03

Yleisurheilun MM-kilpailut Qatarin Dohassa ovat käynnistyneet norjalaisten ja ruotsalaisten hotellikriisillä. Maiden urheilujohtajien sekä urheilijoiden oli tarkoitus majoittua Ezdan-nimisessä hotellissa, mutta norjalaiset kirjautuivat ulos hotellista vain muutaman tunnin oleskelun jälkeen.

Norjalaisten mukaan huoneiden taso oli ala-arvoinen ja huoneet niin epähygieeniset, että urheilijoiden oli vaarana sairastua.

–  Kun kävimme täällä ennen MM-kisoja, meille näytettiin aivan erilaiset huoneet. Nyt huoneemme olivat paljon huonommat ja hyvin epähygieeniset. Huoneet haisivat jätevedelle, niissä oli hyttysiä ja heikko ilmanlaatu. Emme voineet jäädä sinne, Norjan huippu-urheilun päällikkö Erlend Slokvik kertoi Expressenille.

Norjan joukkue aikoo vaatia korvausta MM-kisojen järjestäjältä hotellivaihdon vuoksi.

–  Meille asia oli selvä. Jos aiomme kilpailla täällä, emme voi asua niissä huoneissa. IAAF:n (Kansainvälinen yleisurheiluliitto) täytyy ratkaista asia. Menetämme rahaa muutaman satatuhatta, mutta se on maksu, jonka pystymme ottamaan, Slokvik tähdensi.

”Kahden tähden hotelli”

Myös Ruotsin joukkueella on ollut samassa hotellissa vastaavanlaisia ongelmia. Yleisurheilumaajoukkueen johtajan Karin Torneklintin mukaan Ruotsi ei ole kuitenkaan vaihtamassa hotellia, pääosin taloudellisista syistä.

–  Vaihdoimme jotkin huoneista, koska niissä haisi oudolle. Tämän piti olla neljän tähden hotelli, mutta sanoisin kaksi tähteä. Odotuksena oli luultavasti, että tämä olisi ollut enemmän luksushotelli, Torneklint kuvaili TT:lle.

–  Meillä on yleensä näissä asioissa onnea, mutta tällä kertaa sitä ei ollut.

Ruotsalainen seiväshyppääjä Angelica Bengtsson kuvaili Expressenille hotellin olevan kuin suoraan kauhuelokuvasta.

–  Se on sääli, sillä muuten Dohassa kaikki näyttää niin hienolta, Bengtsson sanoi.

Pituushyppääjä Thobias Montler myönsi, että huoneiden tason näkeminen oli shokki.

–  Kylpyhuone ei tunnu raikkaalta. Vaihtaisin mielelläni hotellia, jos se olisi vain mahdollista, Montler totesi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut