Manchester Unitedin pelaajat nousivat joukolla tukemaan Paul Pogbaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Manchester Unitedin pelaajat nousivat joukolla tukemaan Paul Pogbaa ja tuomitsivat rasismin

Puolustaja Harry Maguire: Sosiaalisen median on tehtävä asialle jotain.

Rangaistuspotkussa epäonnistuminen kouraisi Paul Pogbaa maanantaina.

21.8.2019 10:43

Useat jalkapallojätti Manchester Unitedin pelaajista ovat viime päivinä tuominneet rasismin ja puolustaneet joukkuekaveriaan Paul Pogbaa sosiaalisessa mediassa.

Pogba sai sosiaalisessa mediassa osakseen rasistisia solvauksia maanantaina pelatun Wolverhampton-vierasottelun jälkeen. Ranskalaistähti epäonnistui 1–1-tulokseen päättyneessä Valioliigan ottelussa rangaistuspotkussa.

Manchester United tuomitsi solvausviestit.

–  Manchester Unitedilla on nollatoleranssi kaikenlaiselle rasismille ja syrjinnälle, seura tviittasi virallisella Twitter-tilillään.

Monet odottivat Marcus Rashfordin ampuvan Wolverhampton-ottelun rangaistuspotkun, mutta toisin kävi.

–  Manchester United on perhe, ja Paul Pogba on valtava osa tätä perhettä. Jos hyökkäätte häntä vastaan, hyökkäätte meitä kaikkia vastaan, Rashford tviittasi.

Puolustajien ennätyssummalla Manchester Unitediin tänä kesänä siirtynyt Harry Maguire vaati sosiaalisen median toimijoilta tiukempaa otetta.

–  Ällöttävää. Sosiaalisen median on tehtävä asialle jotain. Jokainen avattu tili pitäisi vahvistaa passilla tai ajokortilla. Pysäyttäkää nämä säälittävät trollit luomasta lukuisia tilejä loukatakseen ihmisiä, Maguire jyrähti Twitterissä.

Manchester Unitedin pelaajista myös ainakin David de Gea, Aaron Wan-Bissaka ja Jesse Lingard ovat kommentoineet aihetta Twitterissä.

–  Kapteenina, joukkuekaverina ja urheilijana: rasismille ja syrjinnälle ei ole tilaa, maalivahti David de Gea tviittasi.

Phil Neville haluaa lähettää tiukan viestin

Englannin naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Phil Neville puolestaan vaati Guardianin mukaan jalkapalloyhteisöä lähettämään tiukan viestin ja boikotoimaan sosiaalista mediaa puolen vuoden ajan.

Huippupelaajista myös Chelsean Tammy Abraham on saanut viime aikoina sosiaalisessa mediassa samankaltaisia viestejä kuin Pogba. Abraham epäonnistui viime viikolla pelatussa Super Cupin loppuottelussa rangaistuspotkukisassa, ja Liverpool voitti ottelun.

Chelsea tuomitsi rasistisen käytöksen, ja joukkueen päävalmentaja Frank Lampard vaati sosiaalisen median yhtiöiltä tiukempia toimia.

Uutistoimisto AFP:n mukaan osa Pogban saamista viesteistä on poistettu ja ilmeisesti useita käyttäjätilejä suljettu. Esimerkiksi Twitterin käyttöehdoissa kielletään muun muassa häirintä ja erilainen vihakäytös.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos