Karsten Warholm, Ole Stunes Isene, Jakob ja Filip Ingebrigtsen: Norja on kiinni jopa neljässä MM-mitalissa samana päivänä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Miten tämä on mahdollista? Norja kiinni jopa neljässä MM-mitalissa samana päivänä – ME-aikakin tulossa: ”Hän päästi karmean karjaisun”

Karsten Warholm, Jakob ja Filip Ingebrigtsen sekä Ole Stunes Isene ovat ehdottomia mitalikandidaatteja Dohassa. Ruotsin Daniel Ståhl on miesten kiekkokisan suosikki.

30.9.2019 16:31

Doha

Maanantai on turskapäivä Qatarissa.

Norjalla on saumat jopa neljään MM-mitaliin Khalifa-stadionilla.

Karsten Warholm on ennakkosuosikki 400 metrin aidoissa. Kevin Youngin vuoden 1992 ME-tulos on vaarassa.

Aamulehden yleisurheiluun erikoistunut toimittaja Tapani Salo on seurannut Warholmin uraa. Hän oli muun muassa lauteilla Tampereen ja Pirkkalan rajamailla sijaitsevassa Pirkkahallissa, kun norjalainen kiiruhti harvemmin kilpaillussa 300 metrin aidoissa ME:n.

– Warholm päästi karmean karjaisun ennen kuin meni telineisiin. Se herätti koko hallin. Hänellä on alkukantaista voimaa. Miehen lempinimikin on Warrior, Salo sanoo.

Jakob ja Filip Ingebrigtsen taistelevat 5 000 metrin finaalissa.

– Se on Norja vastaan Afrikka -maaottelu, Salo kertoo.

Veljestrion kolmas lenkki Henrik Ingebrigtsen kertoi viime viikolla Iltalehdelle, että hän pärjää vain, jos roikkuu juoksun aikana Filipin paidassa kiinni.

– Jos Jakob ja Filip ovat viimeisellä kahdella kierroksella kimpassa, heitä on vaikea voittaa, Henrik arvioi.

Myös miesten kiekossa Norja voi ottaa mitalin. Ole Stune Isene lähtee MM-rinkiin maailmantilaston nelossijalta ja karsinnan kutospaikalta. Kiekkokisan selkeä ennakkosuosikki on Ruotsin Daniel Ståhl – maailmantilaston kärki ja MM-karsinnan ykkönen.

– Arvioin, että Norja ja Ruotsi ottavat maanantaina yhteensä kolme mitalia, Salo povaa.

Salon ja Iltalehden Santtu Silvennoisen analyysi Norjan ja Ruotsin mahtimaanantaista on katsottavissa kokonaisuudessaan oheiselta videolta.

Karsten Warholm kiiruhti kisaennätyksen elokuun lopussa Sveitsin Timanttiliigan osakilpailussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: