Sarjajumbo hurjassa nousuvireessä Nicaraguassa – Jalapakin vaikeuksissa Sabanasin ministadionilla? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Sarjajumbo hurjassa nousuvireessä Nicaraguassa – Jalapakin vaikeuksissa Sabanasin ministadionilla?

Nicaraguan liigan CD Las Sabanas – Art Jalapa -ottelussa tuskin nähdään näin paljon palloja maalissa.­

8.4.2020 10:40

Keskiviikon pelipoiminta löytyy Nicaraguan liigasta.

Päivän kiinnostavin peli

Nicaraguan Clausuran sarjajumbo CD Las Sabanas on piristynyt viime aikoina merkittävästi. Joukkue, jonka saldo koko Clausuran osalta on 2–4–8 maalit 10–27, on hävinnyt viimeisestä viidestä pelistään vain yhden – ja senkin luultavasti sarjan parhaalle joukkueelle Estelille vieraissa 0–1.

Vire on siis hurja ja näillä otteilla Sabanasin nousu pois sarjan hännästä onkin vain ajan kysymys.

Periaatteessa nousussa ei olisi edes mitään maata mullistavaa, sillä Aperturassa Sabanas oli viime syksynä pudotuspelijoukkueita (sarjasijoitus kuudes saldolla 6–5–7 maalit 17–21). Jalapa oli syksyn sarjassa puolestaan jumbo saldolla 2–6–10 maalit 12–23. Tähän nähden Clausuran tämän hetken sarjataulukko ei välttämättä kerrokaan täyttä totuutta joukkueiden voimasuhteista.

Sabanas pelaa ottelunsa 1 000 hengen pikkustadionilla, ja kotietu on ollut sekä Apertura että Clausiru yhteenlaskettuna ihan kohtalainen. Joukkueen kotisaldo on 5–5–5 maalein 16–14.

Vastaavasti Jalapa ei ole koko kaudella vieraissa varsinaisesti loistanut. Sen yhteenlaskettu matkasaldo on 2–4–10 maalein 12–25.

Uskallankin tässä arvioida Sabanasin suuremmaksi kotisuosikiksi kuin Veikkaus (kohde 3428, kerroin 2,40). Voittajaa veikatessa kotovoitto onkin paras pelivalinta.

Ottelu alkaa kello 1.00.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti CD Las Sabanas – Art Jalapa -otteluun maistuu kuitenkin ehdottomasti parhaiten vähämaalisuushaku.

Art Municipal Jalapa on ollut Clausura ja Apertura yhteenlaskettuna Nicaraguan sarjan vähämaalisin joukkue 2,5 maalin linjalla mitattuna. Sen 32 ottelusta peräti 22 (69 prosenttia) on päätynyt vähämaalisuuden puolelle.

Kun Sabanasinkin otteluista lähes 60 prosenttia (19/33) on ollut vähämaalisia, tämänkin pelin lähtökohtaa voi pitää sellaisena.

Tämän kauden kolmessa aikaisemmassa keskinäisessä kohtaamisessa on yhteensä kuusi maalia. Sabanasin viidestä viime ottelusta neljässä on tehty alle 2,5 maalia, ja Jalapan saldo on vielä hurjempi; kymmenestä viime pelistä yhdeksän on päätynyt alle 2,5 maalin tulokseen.

Vetomarkkinoilla tämän ottelun underin kerroin on viimeisen vuorokauden aikana ollut todella rajussa laskussa, ja peliä kohden uskon Veikkauksen 1,63-tarjouksen (kohde 3459) olevan lopulta, jollei nyt korkein tarjolla oleva, niin ainakin erittäin kilpailukykyinen tarjous.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 20/30/127 prosenttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?