Kalliokoski kotidebyyttiinsä myötätuulessa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kalliokoski kotidebyyttiinsä myötätuulessa - Veikkausliigan maalipörssikärjen kiinnisaamisella suuri rooli lopputulokseen KPV–FC Inter-ottelussa

Veikkausliigan sunnuntain ainoassa ottelussa kohtaavat valmentajaa toukokuun lopussa vaihtanut KPV sekä pari peliä alavireisesti pelannut FC Inter.

FC Inter pelaa KPV:n kanssa.

16.6.2019 15:10

Päivän kiinnostavin peli

Toukokuun lopussa KPV:n päävalmentajan pestiin apuvalmentajan tontilta tullut Niko Kalliokoski sai tehtäväänsä lentävän lähdön joukkueen voitettua Kalliokosken avauspelissä vieraissa Hongan 1-0. Tulos oli pelitapahtumiin nähden jopa aivan ansaittu. Pelillinen parannus KPV:n edellisiin otteluihin oli huomattava. Nyt on vuorossa Kalliokosken kotiavaus, mihin joukkue pääsee Honka-voiton jälkeen ihan otollisista asetelmista. Kokonaisuudessaankaan KPV ei ole aivan niin heikko joukkue kuin sen asema sarjan hännässä näyttäisi kertovan. Onnistuessaan Kalliokosken alaisuudessa joukkueella on nousupotentiaalia pois kellarikerroksesta.

Sarjakärjen tuntumassa oleva FC Inter ei ollut kahdessa taukoa edeltävässä pelissään parhaimmillaan menetettyään pisteitä sekä Ilvekselle että HIFK:lle. FC Interille lähes kaikki kaikessa on Veikkausliigan maalipörssiäkin johtava Filip Valencic. Valencic on tehnyt maalin Interin kaikissa sarjapeleissä viittä ottelua lukuun ottamatta. Myös KPV-pelissä Valencicilla on suuri rooli lopputuloksen suhteen.

Ei olekaan mitenkään vaikeaa ennakoida Kalliokosken suunnittelevan Valencicille tähän otteluun tiukkaa vartiointia. Honka-pelin perusteella KPV:n nykyinen puolustussapluuna saattaa tehtävässä kotonaan onnistuakin. Veikkaus tarjoaa tässä Interille markkinoiden korkeinta (kohde 4098, 2,00) kerrointa, mutta itse olen niin paljon samassa suunnassa, etten tuohon täkyyn nyt tarttuisi. Lähinnä vedonlyönnillistä maistuvuutta ottelussa on kohteen 9340 molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 1,85. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Sunnuntain paras pitkävetohaku on alle 2,5 maalia Ykkösen otteluun FF Jaro–AC Kajaani. FC Kajaani on Ykkösen vähämaalisimpia joukkueita, vaikka yli/alle 2,5 maalia tilastoissa sen jakauma onkin puolet ja puolet. Yhdessäkään AC Kajaanin pelissä ei tällä kaudella olla tehty yli kolmea maalia. Etenkin ns. kärkijoukkueita vastaan Kajaani on lähtenyt peliin hyvin tiiviisti ja puolustusvoittoisesti (Haka 0-0, TPS 0-1 ja AC Oulu 0-2). FF Jaro kuuluu myös varmuudella niihin joukkueisiin, mitä vastaan valmentaja Mika Lumijärvi johdattaa joukkonsa sillä ajatuksella, että oma pää ensin puhtaana.

Kun FF Jaro puolestaan on ollut alkukaudesta jopa liian runsasmaalinen pelitapaansa nähden, ovat maalimääräkertoimet tässä pelissä mielestäni vääristyneet runsasmaalisuuden suuntaan. Kohteessa 372 underille tarjottu 1,98 on niukka ylikerroin arviolla 51 prosenttia. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän pelit: 372 FF Jaro-AC Kajaani, alle 2,5 maalia (kerroin 1,98).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 53/102, palautusprosentti 96%

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut