Koronan aiheuttama epätietoisuus tuonut vaikeuksia myös Veikkausliigaan: "Ei ole tiennyt mitä varten suunnittelemme toimintaa" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronan aiheuttama epätietoisuus tuonut vaikeuksia myös Veikkausliigaan: "Ei ole tiennyt mitä varten suunnittelemme toimintaa"

Epävarmuus esimerkiksi yleisömääristä on aiheuttanut ongelmia Veikkausliigassa,

30.6.2020 20:02

Helsinki

Koronaviruksen tuoma kaaos sotki paitsi jalkapalloliigan pelejä, myös taloutta seuroissa. Vaikka suurin osa STT:n haastattelemista valmentajista ei näe taloushuolien juurikaan vaikuttaneen omaan ja joukkueen tekemisiin, on taakka kuitenkin päällä vähän joka puolella jalkapallo-Suomea.

– Taloudellisesti kriisi on aiheuttanut isot tappiot ja toiminnan suunnittelulle isoa epätietoisuutta. Teimme rankan säästöohjelman, jolla leikattiin pelaajien palkkoja, ja lomautimme muita. Muutamia määräaikaisia työsuhteita ei jatkettu, kuvaa HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret seuransa osalta.

– Epätietoisuus on varmasti ollut kaikkein vaikeinta, kun ei ole tiennyt mitä varten suunnittelemme toimintaa, ja pitäisikö rahojen riittää kuukaudeksi, puoleksi vuodeksi vai puoleksitoista vuodeksi. Näillä näkymin pelaamme yli puolet sarjasta yhden kolmasosan kapasiteetilla, ja ennakoitua raskaammalla kustannusrakenteella – eli enemmän järjestyksenvalvojia, henkilökuntaa ynnä muuta sellaista.

HIFK:issäkin tervehdittiin ilolla hallituksen lievennyksiä, jotka mahdollistavat yli 500 hengen yleisöt erityisjärjestelyiden myötä.

–  Näillä näkymin rajoitukset ovat voimassa heinä–syyskuun, ja lokakuussa saamme (ehkä) täyden kapasiteetin käyttöön. Toki siinäkin on tämän hetken tiedoissa pidettävä turvavälit, joten mikään ei välttämättä muutu lokakuussa, Perret pohtii.

–  Lisäksi yleinen tautitilanne saattaa tietenkin muuttua. Tämä kausi tulee olemaan poikkeuksellinen, ja ottelutapahtumat taloudellisesti raskaita toteuttaa. Meille isoin huoli on tietenkin (HJK-paikalliskohtaaminen) Stadin Derby. Jos siihen ei saada isoa yleisömäärää, niin taloutemme kärsii entisestään.

Seuroja kumoon?

Perret’n mukaan koronakriisi vaikuttaa pidemmällä tähtäimelläkin, niin katsojiin, sponsoreihin kuin kansainvälisiin TV- ja pelaajamarkkinoihinkin. Seurauksia on, mahdollisesti niitä karuimpiakin.

–  Jos seurojen tulot laskevat, niin pelaajien ja valmentajien palkkataso myös laskee. Muutama seura saattaa kaatua, ja uusien on vaikeampi nousta tilalle.

–  Kaikesta huolimatta näen kuitenkin jalkapallon tulevaisuuden valoisana. Kriisi synnyttää aina uutta, ja voi myös tervehdyttää, kun kaikki joutuvat karsimaan asioita.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: