Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pukin maali maistuisi sekä Huuhkajille että vedonlyöjille – Suomi pystyy kaatamaan Armenian

Teemu Pukilla oli yksi mainio maalipaikka Italissa, mutta muuten hän pysyi hyvin Cristiano Piccinin ja muiden italialaisten pihdeissä.

26.3.2019 10:41

Tiistain Armenia–Suomi -ottelussa pääsee Huuhkajien menestyksen ohella puristelemaan sitä, avaako Teemu Pukki maalihanansa näissä EM-karsinnoissa.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli on jalkapallon EM-karsintojen Armenia-Suomi. Suomen pelillisesti hyvät otteet lauantaina Italiaa vastaan nostavat ottelun odotuksia huomattavasti.

Sekä urheilullisesti että vedonlyönnillisesti ottelun huomion arvoisin asia on Suomen parhaan ja ainoan todellisen maalintekijän Teemu Pukin hurja kunto ja vire. Harvoin suomalaisesta jalkapalloilijasta on päässyt kirjoittamaan, että yksittäinen pelaaja voi maalintekotaidoillaan jopa yksin ratkaista pelejä Suomelle – nyt pääsee.

Teemu Pukki on jo pitempään ollut loistavassa vireessä ja nykyisellä itseluottamustasollaan ei ole väärin luonnehtia miestä kansainvälisen luokan hyökkääjäksi ja maalintekijäksi – ratkaisijaksi.

Suomen maajoukkueessa Pukki on kymmenessä viime pelissä tehnyt joukkueen 13 maalista viisi (38 prosenttia) onnistuen neljässä pelissä maalinteossa. Seurapuolella Pukki johtaa Englannin Mestaruussarjan (pelaajien, maiden ja sarjojen arvoja mittaava transfermarkt rankkaa Englannin Mestaruussarjan maailman kuudenneksi parhaaksi sarjaksi) maalipörssiä tehtyään Norwichin paidassa 35 pelissä 24 maalia.

Lauantain Italia-pelissä Pukin olemus oli terävä ja tähän otteluun mies pääsee lauantain pelistä huolimatta ihan hyvistä rasitus-asetelmista.

Pelinkuvallisesti en odota Armenia–Suomi ottelusta niin täydellistä puolustusnyhjäämistä kuin moni muu tuntuu tekevän. Armenian uskon lähtevän avauspelin tappion (1–2 vieraissa Bosnia-Hertsegovinalle) jälkeen kotonaan hakemaan aktiivisesti voittoa. Muutenkin Armenialla on tapana ainakin ajoittain prässätä korkealta otteluissa, joissa se ei pidä vastustajaa itselleen liian kovana. Uskon, että Suomea se ei pidä.

Suomelle Armenian (mahdollinen/todennäköinen) aktiivinen pelitapa avaisi hyvin tilaa hyökkäyssuuntaan. Suomen ilme Italiaa vastaan oli tappiosta huolimatta jopa poikkeuksellisen itseluottamusta uhkuva ja uskonkin Huuhkajien tässä asennoituvan kolmen pisteen hakemiseen ja pelitavan olevan sopivissa paikoissa tätä kautta jopa yllättävän rohkea.

Kaikki tämä lisää nyt mielestäni sekä Suomen että Pukin maali(e)n todennäköisyyttä.

Armenian tasosta ja puolustuksen kestämisestä kertoo se, että 15 viime kotipelissään se on pystynyt pitämään nollat vain Pohjois-Makedoniaa, Moldovaa, Viroa, St. Kitts&Nevisiä ja Kazakstania vastaan. Hiemankaan kovemmat vastustajat ovatkin sitten pöllytelleet oikein urakalla Armenian verkkoja (Armenia–Puola 1–6, Armenia–Tanska 1–4 ja Armenia–Romania 0–5).

Ei Suomi aivan Puolan ja Tanskan tasolla ole, mutta lasken Suomen maaliodottaman olevan tässä ottelussa silti yli yhden maalin lukemissa.

Jos ja kun Pukki (jolle nyt varmasti niitä maalipaikkoja pelataan) jatkaa viime aikojen vireessä, ei ole väärin olettaa Pukin lohkaisevan Suomen maaliodottamasta suunnilleen sen vajaan 40 prosentin siivun.

Itse ottelun voimasuhteista olen hieman Veikkausta enemmän Suomen kannalla, eikä edes Suomen voiton pelaaminen kertoimella 2,30 olisi mikään ihan huono pelivalinta. Ottelu alkaa Jerevanissa kello 19.

Päivän paras vetovihje

Arvioni Teemu Pukin maalin todennäköisyydeksi Armeniaa vastaan on noin 40 prosenttia. Tällä näkemyksellä kohteessa 5108 "tekee maalin ottelussa" Teemu Pukki on kokeilun arvoinen kertoimella 2,60.

Päivän pelit: 5108 Tekee maalin ottelussa; T. Pukki (kerroin 2,60)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 26/56, palautusprosentti 82.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut