”Eihän se olisi kesä eikä mikään ilman jenkkifutista” – Pori Bears tahtoo pelata tällä kaudella, mutta aikataulu on vielä epäselvä - Urheilu - Satakunnan Kansa

”Eihän se olisi kesä eikä mikään ilman jenkkifutista” – Pori Bears tahtoo pelata tällä kaudella, mutta aikataulu on vielä epäselvä

Pori Bearsin kauden piti alkaa toukokuussa. Nyt kausi saattaa alkaa vasta loppukesästä.

Pori Bearsin hallituksen puheenjohtaja Joni Kotro (keskellä) sanoo, ettei se ole kesä eikä mikään ilman amerikkalaista jalkapalloa. Vielä on epäselvää, milloin Pori Bearsin kausi alkaa – jos alkaa.­

14.5.2020 18:52

Pori

Pori Bearsin miesten edustusjoukkueen kauden oli määrä alkaa ensi viikon lauantaina vierasottelulla helsinkiläistä East City Giantsia vastaan.

Koronaviruspandemia sekoitti kuitenkin myös amerikkalaisen jalkapallon otteluohjelman.

– Tämänhetkinen näkökulma on, että kausi voisi alkaa heinäkuun lopussa tai elokuun alussa, Pori Bearsin hallituksen puheenjohtaja Joni Kotro kertoo Satakunnan Kansalle.

Kotron mukaan todennäköistä on, että ottelut pelataan ilman katsojia koronapandemian takia.

Tahtotila on silti kova.

– Olemme pitkään odottaneet, miten tämä tilanne kehittyy. Nyt pöly alkaa hiljalleen laskeutua, ja pääsemme pian harjoittelemaan porukalla, Kotro sanoo.

Sama kova tahtotila koskee Kotron mukaan paitsi Pori Bearsia myös Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiittoa, joka pohti aiemmin tällä viikolla, kuinka lajissa kannattaisi pelata tai harjoitella.

Liitto päätti jo huhtikuussa, että kaikki lajin kilpailutoiminta käynnistetään aikaisintaan vasta juhannuksen jälkeen.

– Eihän se olisi kesä eikä mikään ilman jenkkifutista, Kotro näkee.

Miesten edustusjoukkueen lisäksi Pori Bearsissa pelaa juniorijoukkueita. Kotro sanoo, että lajin suosio on noussut koko Suomessa ja myös Porissa viime vuosina.

– Esimerkiksi meillä oli vielä pari vuotta sitten noin 10–15 junioria. Nyt heitä on 30–40, ja joka vuosi tulee lisää. Samalla kasvavat mahdollisuudet ja lajin suosio, Kotro pohtii.

– Sanoisin, että lajin tulevaisuus on positiivinen. Paljon olemme toki tehneet työtäkin sen eteen. Olemme esimerkiksi käyneet esittelemässä lajia kouluissa, ja on hienoa, että sielläkin puhutaan erilaisista lajeista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?