Maailman nopein mies sai kahden vuoden kilpailukiellon – sanoo, että kyseessä on ajojahti - Urheilu - Satakunnan Kansa

Maailman nopein mies sai kahden vuoden kilpailukiellon – sanoo, että kyseessä on ajojahti

Christian Coleman arkistokuvassa.­

27.10. 20:15 | Päivitetty 27.10. 20:47

Miesten sadan metrin hallitseva maailmanmestari Yhdysvaltojen Christian Coleman on asetettu kahden vuoden kilpailukieltoon.

Syy kilpailukieltoon on olinpaikkatietosääntöjen rikkominen, kertoo Maailman yleisurheiluliitossa urheilun etiikkaa valvova Athletics Integrity Unit (AIU).

Jos urheilija jää kolme kertaa kahdentoista kuukauden sisällä tavoittamatta dopingtestiä varten, kyseessä on dopingrikkomus.

Coleman on sanonut, että kyseessä on häneen kohdistettu ajojahti.

Viime vuonna Colemanin, 24, osallistuminen Dohan MM-kisoihin oli vaakalaudalla, sillä hän oli jäänyt kolme kertaa testaamatta puutteellisten olinpaikkatietojen vuoksi. Coleman onnistui kuitenkin vakuuttamaan Yhdysvaltain antidopingtoimiston Usadan siitä, että kolme tapausta eivät osuneet yhden vuoden sisään.

Coleman voitti Dohassa MM-kultaa kovalla ajalla 9,76. Hän oli voittamassa myös 4x100 metrin viestiä.

Ajalla 9,76 Coleman on kaikkien aikojen listalla kuudentena. Edellä ovat Usain Bolt (9,58), Tyson Gay (9,69), Yohan Blake (9,69), Asafa Powell (9,72) ja Justin Gatlin (9,74). Colemanilla on hallussaan 60 metrin maailmanennätys 6,34.

Colemanilla on 30 päivää aikaa valittaa kahden vuoden tuomiostaan urheilun välitystuomioistuimeen CASiin. Jos tuomio pysyy voimassa, Colemanilta jäävät väliin ensi kesän Tokion olympialaiset.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?