Pesämäessä ratkaistaan rallicrossin mestaruus - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesämäessä ratkaistaan rallicrossin Suomen mestaruus

Janne Rinta-Kauhajärvi taistelee lauantaina paikasta kuuden parhaan joukkoon. Kuva viime vuodelta.

12.9.2019 10:44 | Päivitetty 12.9.2019 10:58

Pesämäen Moottoriurheilukeskus isännöi tulevana lauantaina rallicrossin SM-sarjan finaalikierrosta. Panokset ovat kovat, sillä pääluokassa, eli SuperCarissa mestaruus on edelleen auki.

Vahvimmin mestaruudessa on kiinni Juha Rytkönen, mutta myös Joni-Pekka Rajalalla ja Jere Kalliokoskella on realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Teoreettisesti mestaruuteen voi viimeisessä osakilpailussa yltää peräti viisi kuljettajaa.

Honkajokelainen Janne Rinta-Kauhajärvi on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä. Hänellä on realistiset mahdollisuudet nousta vielä ainakin kuudenneksi.

SRC-luokassa mestaruus on kuitenkin jo ratkennut. Henri Haapamäki on voittanut jokaisen kauden osakilpailun, mutta hopeasta käydään tiukka taistelu erityisesti Jussi Klemolan ja Joni-Pekka Rajalan kesken.

Autocrossissa mestaruus on vielä auki. Jori Seppälä johtaa sarjaa, mutta Joni-Pekka Rajala väijyy iskuetäisyydellä. Myös Jari Koivistoisella, Ville Mikkosella ja Tero Tukiaisella on vielä ainakin teoreettiset mahdollisuudet juhlia autocorssin mestaruutta Pesämäessä.

Kilpailu käynnistyy Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa lauantaina kello 10, jolloin ajetaan kilpailun alkuerät. Finaalit käynnistyvät noin kello 15.15.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: