Pesäkarhujen junioritoiminta seisahtui – kuinka käy edustusjoukkueen Espanjan-avauksen ja toukokuun kotipelien? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhujen junioritoiminta seisahtui – kuinka käy edustusjoukkueen Espanjan-avauksen ja toukokuun kotipelien?

Monessa tilanteessa joukkue onnistui kolmansilla lyönneillään.

13.3.2020 13:19 | Päivitetty 13.3.2020 13:24

Pori

Pesäkarhut reagoi koronaviruksen leviämiseen perumalla junioreiden ja harrastepesiksen kaiken toiminnan maaliskuun loppuun saakka.

Pesäkarhujen toiminnanjohtajan Satu Kojolan mukaan seura arvioi jatkoa seuraavaksi maaliskuun loppupuolella.

– Vältämme hysteriaa, mutta toimimme vastuullisesti ja seuraamme viranomaisten ja Pesäpalloliiton päätöksiä sekä myös sitä, mitä Porin kaupunki päättää urheilutilojen aukiolosta.

Porissa olisi pitänyt järjestää viikonloppuna tyttöjen SM-halliturnaus. Sen Pesäpalloliitto perui aivan niin kuin myös naisten ja miesten lopputurnaukset.

Pesäkarhujen edustusjoukkueen pitäisi avata kausi Espanjan Fuengirolassa 25. huhtikuuta Lapuan Virkiää vastaan.

Paikalle on lähdössä runsaasti myös porilaiskatsojia.

Kojolan mukaan Pesäpalloliitto keskustelee Espanjan-tapahtumasta ensi viikon alussa.

Suomessa Pesäkarhujen sarjakauden pitäisi alkaa 9. toukokuuta. Yli 1 000 henkilön keskiarvolla katsojia vetävillä porilaisilla on toukokuussa kaksi kotiottelua. Suomen hallituksen suosituksen mukaan yli 500 henkilön tapahtumista pitäisi pidättäytyä toukokuun loppuun saakka.

Ellei suosituksia muuteta, Pesäpalloliitto joutunee miettimään, pelataanko toukokuussa tyhjille katsomoille, vai siirretäänkö kauden alku kesäkuuhun.

Pesäkarhujen toiminnanjohtaja myöntää, että Pesäpalloliitossa riittää mietittävää. Seurassa he eivät voi tehdä oikein muuta kuin odottaa rauhallisesti, mitä tapahtuu.

Jos tilanne pitkittyy, Porissa järjestettävä Itä–Länsi-tapahtumakin on vaakalaudalla.

– Itä–Lännestä keskustelimme viimeksi eilen. Onneksi se on vasta heinäkuun alussa. Järjestelyt jatkuvat suunnitelmien mukaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos