LP-Vampulalle kuusi sopimusta - Urheilu - Satakunnan Kansa

LP-Vampula haluaa mitalipeleihin – Andrikopoulou tuikkii tähtenä

Mitalipeleihin tähtäävä huittislaisjoukkue hankki ulkopuolelta passarin ja kaksi liberoa.

Ensimmäinen pääsarjakausi oli tuhkimotarinaa, mutta ensi kaudelle on toiveissa vielä enemmän.

10.5.2019 18:00

Historiansa parhaan liigakauden pelannut LP-Vampula on rakentanut tukevan pohjan myös ensi talveksi.

Serbialaisen Darko Dobreskovin luotsaama Vampula on kiinnittänyt tulevaan joukkueeseen jo viisi kotimaista pelaajaa.

Näiden joukossa ovat liigan läpimurtopelaajaksi valittu Iina Andrikopoulou ja ison harppauksen ottanut Jenni Jantunen.

Ulkopuolelta on pestattu passari Mila Viljanen (viime kaudella LP Kangasala) sekä liberot Iina Niemelä (Kuusamo) ja Emilia Joensalo (JyväsLentis).

– Näillä nimillä kelpaa lähteä liikkeelle. Meillä on tarkoitus koota vähintään yhtä tasokas joukkue kuin viime kaudella ja edetä mitalipeleihin, Vampulan manageri Timo Talvitie kuvaili.

Maajoukkuerinkiin

Andrikopoulou, 20, nousi viime kaudella kotimaisten pelaajien pistepörssissä peräti kolmanneksi Hämeenlinnan Suvi Kokkosen ja OrPon Nelli Rantasen jälkeen. Hienot liigaesitykset avasivat harjavaltalaislähtöiselle hakkurille paikan naisten maajoukkueringistä.

Jantunen, 18, murtautui viime kaudella Vampulan avausseitsikkoon ja näytti suuren potentiaalinsa keskitorjujan paikalla.

– Kaikki on mahdollista, jos on tarpeeksi tahtoa ja riittävästi lahjakkuutta. Iinan ja Jennin tulokset puhuvat puolestaan, Vampulan manageri Timo Talvitie kehui.

Viljaselta, 22, löytyy liigakokemusta Kangasalan ohella myös Mestosta. Lisäksi hän passasi kaksi kautta pääsarjapaikkaa metsästäneen Puijo Wolleyn ykkössarjajoukkueessa.

Naantalissa kasvanut Niemelä, 20, pelasi kaksi edellistä kautta Kuusamon Pallo-Karhuissa ja huipensi jakson keväisiin pronssijuhliin. Nyt odottaa paluu eteläisempään Suomeen.

Niemelä saa kovan kirittäjän Jyväskylästä tulevasta Joensalosta, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on nousu maan parhaiden liberoiden joukkoon.

Huippupassari haussa

Vampula täydentää joukkuetta vielä sekä kotimaisilla että ulkomaisilla pelaajilla.

– Taustatyötä tehdään koko ajan, mutta meillä ei ole vielä tässä vaiheessa kauhea kiire. Ulkomaalaisvahvistusten lopullinen määrä on kiinni siitä, miten neuvottelut etenevät kotimaisten pelaajien kanssa, Talvitie selvitti.

Kiireisimpänä hankkeena on tällä hetkellä huippupassarin löytäminen.

Vampulan ykkössarjajoukkue saa ensi kaudeksi tutun valmentajan, kun Janne Anturamäki palaa Huittisiin.

Anturamäki nosti Vampulan kakkossarjasta liigaan kausina 2012–14. Sen jälkeen hän työskenteli vuoden seuran toiminnanohjaajana.

Liigakokemusta tuli syksyllä 2017 LP Kangasalan riveissä, mutta pesti päättyi jo ennen joulua odotettua heikomman menestyksen takia. Niinpä Anturamäki vetäytyi sivuun omasta aloitteestaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos