NBA-pelaajat voivat saada iskulauseita pelipaitansa selkämyksiin: ”Haluamme valaista erilaisia yhteiskunnallisia ongelmia” - Urheilu - Satakunnan Kansa

NBA-pelaajat voivat saada iskulauseita pelipaitansa selkämyksiin: ”Haluamme valaista erilaisia yhteiskunnallisia ongelmia”

NBA:n pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Chris Paul on innoissaan mahdollisuudesta.­

28.6.2020 21:01

Los Angeles

Koripallon NBA-pelaajan pelipaidan selkämystä ei välttämättä korista hänen nimensä, kun kauden huipennus alkaa heinäkuun lopussa Floridan Orlandossa. Pelaajat voisivat kirjoituttaa paitaansa sosiaalisesti merkittävän iskulauseen tai hyväntekeväisyyskohteensa nimen.

NBA:n pelaajayhdistyksen puheenjohtaja, Oklahoma City Thunderin Chris Paul kertoi ESPN:lle, että pelaajat neuvottelevat aloitteesta liigan kanssa.

–  Haluamme valaista erilaisia yhteiskunnallisia ongelmia, joista pelaajat puhuvat päivittäin, Paul kertoi.

NBA-pelaajat ovat olleet aktiivisesti mukana esimerkiksi Black Lives Matter -kansanliikkeessä, joka syntyi toukokuussa George Floydin kuoltua poliisin väkivallan seurauksena Minneapolisissa.

– Ihmiset sanovat, että sosiaalinen oikeudenmukaisuus unohtuu Orlandon otteluissa. Jos laitamme iskulauseita paitoihin, niin ei käy, Paul kertoi.

Paulin mukaan pelaajia ei velvoitettaisi ilmaisemaan kantaansa paitateksteillä. Hänen mukaansa pelaajat ovat kuitenkin tukeneet ideaa.

– Olen tästä innoissani, koska näin voimme antaa julkisuutta niille, joiden ääntä ei kuulla yhteiskunnassa. Lisäksi pelaajat voivat kertoa muille asioista, joita he tukevat intohimoisesti, Paul kertoi.

NBA palaa kentille kahdella ottelulla 30. heinäkuuta. Kauden loppuhuipennuksessa Floridassa pelaa 22 joukkuetta, ja kausi voi jatkua lokakuulle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?