Loukkaantumisista toipunut Pospisil Lukkoon – ”Tästä voi tulla tosi hyvä tarina vielä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Loukkaantumisista toipunut Pospisil Lukkoon – ”Tästä voi tulla tosi hyvä tarina vielä”

Viime kauden pelaamatta ollut slovakialainen Kristian Pospisil ja Lukko ovat tehneet sopimuksen.

Kristian Pospisil hääri maalilla slovakian paidassa nuorten MM-turnauksessa Helsingissä vuonna 2016.

10.8.2019 10:35

Rauma

23-vuotias Kristian Pospisil ja Lukko ovat tehneet 1+1-mallisen sopimuksen, jossa optiovuosi on seuran.

Pospisil oli kokonaan pelaamatta viime kauden loukkaantumisen vuoksi ja halusi tulla Raumalle näyttämään kokeilujakson kautta osaamistaan.

Päävalmentaja Pekka Virta ja Lukon urheilujohto halusivat nähdä Pospisilin vielä omatoimisen jakson jälkeen harjoituspeleissä, minkä jälkeen oli selvää, että miehen kanssa halutaan tehdä sopimus.

– Kristianin tulo meille kesällä tryoutille oli ensinnäkin oiva osoitus siitä, että pelaaja haluaa tulla meille. Pospisil oli kovasti keskenkuntoinen, koska hänellä oli pitkä vammahistoria taustalla. Kesällä jäällä käydessä näimme kuitenkin nopeasti miehen pelitaitavuuden, rohkeuden ja kiekollisen osaamisen, Pekka Virta taustoittaa.

Vaikean viime kauden jälkeen Pospisil on onnellinen saamastaan mahdollisuudesta. Omien sanojensa mukaan ei ole väliä pelaako laidassa vai sentterinä.

– Ensimmäiset sanat jotka tulevat mieleeni ovat, että olen onnellinen. Olen innoissani. Olen kiitollinen siitä, että Lukko antoi minulle mahdollisuuden. Viime kausi oli minulle vaikea, siksi olen onnellinen uudesta mahdollisuudesta, Pospisil hehkuttaa.

– Tein kesällä paljon töitä ja harjoitusotteluissa tuntui jo aika hyvältä. Meillä on vielä seitsemän harjoitusottelua ennen kauden alkua, joten kun kiekko tippuu pelikaudella jäähän olen 100%:ssa pelikunnossa.

Päävalmentaja Virralle Pospisil tuo hyvän lisän työkalupakkiin. Paljon on kehityttävää, mutta slovakki tuo monipuolista osaamista joukkueeseen. Pospisil kun pystyy pelaamaan niin laidassa kuin sentterinä.

– Luistelusta olimme hieman huolissamme, toki hänen taustat huomioiden. Isolle pelaajalle se oli aika raskas vaihe muutenkin. Hän oli harjoitellut hyvin ja oli mennyt eteenpäin jakson aikana.

– Kristianilla on hyvä peliäly, osaa lukea peliä ja uskaltaa suorittaa. Tästä voi tulla tosi hyvä tarina vielä.

Virta uskoo että Pospisil voi yllättää monet.

– Monipuolinen ja vähän omalaatuinenkin pelaaja. Hyvä maalilaukaus, jolla tarkoitan kykyä tähdätä kun haetaan ratkaisua. Sen lisäksi Pospisil on vielä isokokoinen ja kovaluonteinen vielä mikä on yksi asia, jota tähän kauden joukkueeseen haimme lisää.

Organisaatioon tutustumaan tullut Blake Christensen taas palaa maanantaina sovitusti Yhdysvaltoihin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: