Narukerä sai Ruotsin harjoitusturnauksesta itseluottamusta alkavaan kauteen: ”Pystyimme näyttämään, että teemme asioita oikein” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Narukerä sai Ruotsin harjoitusturnauksesta itseluottamusta alkavaan kauteen: ”Pystyimme näyttämään, että teemme asioita oikein”

Tämä joukkue kaatoi yhden Venäjän kovimmista jääpallojoukkueista.

19.10.2019 18:11

Narukerän päävalmentaja Jani Raukko uhkui tyytyväisyyttä jääpallon Ruotsin harjoitusturnauksen jälkeen. Tyytyväisyyden nosti huippuunsa viimeisen pelin 6–4-voitto venäläisestä miljoonamiehistöstä Uralski Trubnikista.

–Täällä kaikki joukkueet olivat meitä lukuun ottamatta ammattilaisjoukkueita. Heitä vastaan me pystyimme aidosti näyttämään, että teemme asioita oikein. Varsinkin voitto Uralski Trubnikista oli meiltä ihan älytön suoritus.

Voitto-ottelussa Kerän maaleista vastasivat Tomi Mustonen 3+1, Joona Rajala, Esa Oksanen ja Rinat Shamsutov 1+1.

Narukerä pelasi turnauksessa myös toista venäläisjoukkuetta, Vodnikia vastaan. Porilaiset hävisivät ottelun 2–5, mutta Raukon mukaan Kerällä oli mahdollisuudet jopa voittoon.

–Meillä oli runsaasti maalipaikkoja, mutta emme saaneet käytettyä niitä hyväksi.

Ruotsalaiselle AIK:lle porilaiset hävisivät 0–7.

– Tuolloin päästiin nukkumaan edellisyönä vasta neljän aikaan, ja peli oli jo kello 14, joten se tuli vähän turhan nopeasti.

Narukerä halusi harjoituskaudella tehdä asioita niin ammattimaisesti kuin se amatöörijoukkueelle on mahdollista. Raukon mukaan Ruotsin ExTe Cupen antoi siihen hyvän mahdollisuuden.

– Pelaajat saivat turnauksesta myös itseluottamusta ja uskoa alkavaan kauteen. Halusimme testata nimenomaan puolustuspelaamista kovia joukkueita vastaan.

Raukon mukaan Ruotsin-turnaus oli Narukerälle tavallaan harjoituskauden loppu. Seuraavaksi Kerä pelaa Suomen cupissa marraskuun alussa.

Isolle jäälle joukkue toivoo pääsevänsä Porissa mahdollisimman pian. Ljusdalissa, Keski-Ruotsissa pelattu turnaus päästiin pelaamaan ulkona. Ljusdal sijaitsee suurin piirtein Porin korkeudella, ja siellä jää oli Raukon mukaan ”timanttisessa kunnossa”.

– Se kertoo paljon ruotsalaisesta jääpallokulttuurista. Toivottavasti me pääsemme ulkojäälle marraskuun alkupuolella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos