Päivän vetovihje: Afrikan mestaruuskisoissa jaetaan paikkoja jatkopeleihin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Afrikan mestaruuskisoissa jaetaan paikkoja jatkopeleihin – Etelä-Afrikka ei saa hävitä

Etelä-Afrikan Lebo Mothiba laukoi maalin Egyptiä vastaan. Tänään vastaan asettuu Marokko, joka ei ole päästänyt turnauksessa vielä maaliakaan.

1.7.2019 9:34

Onnistuuko Etelä-Afrikka metsästämään tarvittavan pisteen Marokolta?

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavimmassa ottelussa seurataan Afrikan mestaruuskisojen alkulohkojen viimeistä ottelukierrosta. Jatkopaikat selviävät tänään C- ja D-lohkoissa, joissa kummassakin riittää vielä pelattavaa.

D-lohkossa Etelä-Afrikan pitää saada piste Marokkoa vastaan, mikäli paikka jatkopeleistä kiinnostaa. Etelä-Afrikan savottaa keventää se, että Marokko on jo varmistanut paikkansa 16 parhaan joukossa, ja joukkue antaa todennäköisesti avainpelaajilleen lepoaikaa.

Etelä-Afrikan kaksi ensimmäistä ottelua ovat eronneet toisistaan kuin yö ja päivä. Ensimmäisessä ottelussa Norsunluurannikko oli kiistatta parempi, eikä Etelä-Afrikka onnistunut luomaan kuin yhden maalipaikan. Toisaalta joukkue puolusti hyvin, sillä Norsunluurannikon vedot lähtivät lähes poikkeuksetta huonoilta sektoreilta rangaistusalueen ulkopuolelta.

Namibiaa vastaan liikkeellä oli hyökkäävämpi ”Bafana Bafana” ja paikkoja luotiin jo toistakymmentä. Paikkojen laadussa oli kuitenkin toivomisen varaa, ja maalisarake jäi useasta yrityksestä huolimatta ansaitusti yhteen osumaan.

Marokon kisat ovat lähteneet liikkeelle kahdella voitolla, eikä joukkue ole päästänyt maaliakaan. Illan otteluun ”Atlas Lions” lähtee vailla suurempaa panosta, kun jatkopaikka on jo taskussa ja lohkovoittoonkin riittää tasapeli. Kuten jo aiemmin sanottua, on lepuutukset turnauksen toisiksi iäkkäimmällä joukkueella täysin mahdollisia.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa historian aikana viidesti, eikä Marokko ole koskaan onnistunut kukistamaan Etelä-Afrikkaa. Kairon paahtavan auringon alla tempo saattaa jäädä matalaksi. Etelä-Afrikalla on näin ollen hyvät mahdollisuudet jatkaa tappiotonta putkeaan ja napata himoittu paikka jatkopeleihin.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras vetoidea löytyy niin ikään Marokon ja Etelä-Afrikan ottelusta.

Tasapelin kertoimet ovat pudonneet ympäri maailmaa ja tällä hetkellä markkinoiden keskiarvo tasapelille on 2,56. Veikkaus pudotti kerrointa muiden mukana tänä aamuna, mutta tasapelistä saa edelleen hyvin kilpailukykyisen kertoimen 2,70 (kohde 5189).

Rohkeimmat pelurit voivat veikata myös maalitonta tasapeliä, johon oikean pelimuodon valitsemalla saa 6,60-kertoimen. Tämä onnistuu, kun rastittaa kohteeseen ”Ensimmäinen maali” (kohde 435) ”ei maalia”.

Vertailun vuoksi jälkimmäisenä tarjolla oleva ”Maalimäärä” antaa ”0”:lle kertoimen 5,00 (kohde 437) ja kiinteän kertoimen tulosveto 0–0:lle enää 4,70 (kohde 439).

Tilanne ei ole mitenkään normaalista poikkeava, joten aina ennen vetojen jättämistä kannattaa tarkistaa, saako identtisestä tapahtumasta paremman kertoimen toisessa kohteessa.

Päivän muut pelit: ei pelejä

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut