Saako Jari-Matti Latvala lähtöpassit Toyotalta? Tommi Mäkinen paljasti toiveensa ensi kaudesta: ”Se olisi unelmakokoonpano” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Saako Jari-Matti Latvala lähtöpassit Toyotalta? Tommi Mäkinen paljasti toiveensa ensi kaudesta: ”Se olisi unelmakokoonpano”

Tommi Mäkinen haluaa tehdä jatkosopimuksen Ott Tänakin ja Kris Meeken kanssa. Jari-Matti Latvalan on syrjäyttämässä huippulupaus Kalle Rovanperä.

Päättyykö Jari-Matti Latvalan ja tallipäällikkö Tommi Mäkisen yhteistyö Toyotalla kuluvan kauden jälkeen?

7.10.2019 17:45

Rallin MM-sarjan kuskimarkkinoilla kaikki vaikuttaa olevan vielä melkoisen avoinna. Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin suunnitelmista alkaa kuitenkin olla jo tarkempaa tietoa.

Mäkinen kertoi virolaiselle verkkosivustolle Delfille, mikä hänen ihannekuskikolmikkonsa ensi kaudelle olisi.

Tärkeintä on mestaruuteen matkalla olevan Ott Tänakin kiinnitys.

– Vielä ei ole nimiä paperissa, mutta ehkä jo aivan rallin jälkeen (viikonloppuna ajettiin Walesin MM-ralli) meillä on. Toivottavasti. Yritämme saada asian päätökseen pian, Mäkinen kertoi Delfille Tänakin tilanteesta.

Virolaiskuski tarvitsee Mäkisen mukaan vielä pientä vakuuttelua Toyotan ensi kauden iskukyvystä.

– Hän haluaa olla varma, että Toyota on nopea ja kestävä ja voi voittaa mestaruuksia. Suomen rallin jälkeen kaikki oli vielä hyvin, mutta ongelmat Turkissa aiheuttivat pieniä epäselvyyksiä, Mäkinen myönsi.

WRC2-luokan mestaruuteen ajanut huippulupaava Kalle Rovanperä vaikuttaa olevan hyppäämässä Toyotan kisakuskiksi ensi kaudella, vaikka Mäkinen ei asiaa suoraan myöntänytkään.

– Minusta hän on valmis ajamaan kolmoskuskina ja taistelemaan MM-pisteistä, Mäkinen sanoi.

Tänakin ja Rovanperän kuskipaikkojen jälkeen Toyotalla on tarjota auto vielä yhdelle WRC-kuskille. Ehdolla pestiin ovat tallin nykykuskit Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke.

Mäkinen puhui siihen malliin Meekestä, että pohjoisirlantilainen vaikuttaa olevan enemmän hänen mieleensä.

– Mielipiteeni Meekestä on muuttunut viime aikoina täysin. Hän on päässyt irti paineista, eikä ajattele pelkästään kilpailemista ja MM-titteleitä, vaan ymmärtää arvonsa tallin kakkoskuskina, Mäkinen kehui ja vertasi miestä Dani Sordoon.

Delfin haastattelussa Mäkiseltä tiedusteltiin, miltä kuskikolmikko Tänak–Rovanperä–Meeke kuulostaisi hänen korvaansa.

– Se olisi unelmakokoonpano, Mäkinen myönsi.

Sen toteutuminen tarkoittaisi Latvalalle tylyjä lähtöpasseja heikosti sujuneen kauden jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos