FC Jazz odottaa jämäkämpää linjausta Palloliitolta - Urheilu - Satakunnan Kansa

MuSa pani pelaajaneuvottelut jäihin färsaarelaiskärjen kanssa – FC Jazz odottaa enemmän tietoa Palloliitolta

MuSan uusi färsaarelainen kärkipelaaja John Frederiksen (keskellä) debytoi ottelussa.

13.3.2020 13:31 | Päivitetty 13.3.2020 18:13

Urheiluseuratkin elävät tällä hetkellä melkoisessa epätietoisuudessa.

Yli 500 henkilöä keräävät tapahtumat on kielletty toukokuun loppuun saakka ja rajoituksia on lukuisia muitakin, mutta paljon on edelleen myös auki ja tilanne tuntuu elävän koko ajan.

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva Musan Salama teki tänään perjantaiaamuna päätöksen, ettei se kohtaa TPV:tä viikonloppuna harjoitusottelussa. Edustusjoukkue on vetäytynyt kahden viikon harjoittelutauolle.

Samalla seurajohto pani pelaajaneuvottelut jäihin lupaavasti harjoituksissa esiintyneen ja FC Jazzia vastaan kaksi maalia tehneen John Frederiksenin kanssa. Sopimusneuvotteluja on tässä vaiheessa turha jatkaa, koska koko kauden läpiviemisestä ei ole minkäänlaisia takeita.

– Vaihtoehdot ovat siirtää sarjan alkua suositusten mukaisesti pidemmälle tai pelata tyhjille katsomoille. On olemassa pelkkiä huonoja vaihtoehtoja, mutta pitää osata suhteuttaa, mikä on tärkeintä tässä tilanteessa, MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi sanoo koronavirusepidemiaan liittyen.

Hän ei usko, että yleisömäärää voitaisiin rajoittaa samalla tavalla kuin osa artisteista on tehnyt päästämällä 500 ensimmäistä sisään keikoilleen.

– Mielestäni se on vastuutonta toimintaa. Tietyllä tavalla ymmärrän, ettei yhteiskunta voi pysähtyä kokonaan, mutta en usko, että tuollaista mahdollisuutta edes tarjotaan jalkapallossa.

Lyhyempi kausi?

Löytökorpi muistuttaa, että jo alkuperäisen otteluohjelman kasaamisessa oli suuria vaikeuksia, kun pelipäiviä ei tahdottu saada mahtumaan aikaraameihin.

Loogisesti ajateltuna yksi mahdollisuus voisi olla sarjan pelaaminen lyhyempänä. Esimerkiksi niin, että kolmas kierros jää kokonaan pois.

– Mitään esitietoa ei vielä ole olemassa, mutta voisi kuvitella, että tuo on yksi mahdollisuus.

MuSan juniorit ovat niin ikään tauolla ainakin maaliskuun loppuun saakka. Sen jälkeen ei vielä tiedetä, mitä tapahtuu.

– Tällä hetkellä ei ole tarpeeksi tietoa päätöksenteon tueksi, Löytökorpi sanoo.

Futsalissa mestaruus tarjolla?

Seuran naiset sen sijaan taistelevat futsal-liigan runkosarjan voitosta lauantaina Porin urheilutalossa ACE:a vastaan.

Ottelulla voi olla ennakoitua suurempi merkitys, jos pudotuspelit jäävät pelaamatta ja mestaruus sekä mitalit jaetaankin runkosarjan sijoitusten perusteella.

Futsalissa runkosarjan päätöskierroksen ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

FC Jazz harkitsee treenipeliä

Jalkapallon Kakkosen pitäisi alkaa huhtikuussa, mutta yhtä lailla sen tulevaisuus on hämärän peitossa kuin Ykkösenkin.

FC Jazzin edustusjoukkueen on määrä harjoitella vielä tänään, mutta päätöstä ensi viikon harjoituspelin kohtalosta SalPaa vastaan ei ole vielä tehty.

– Kaipaamme enemmän infoa Palloliitolta. Kauden avaus tulee nopeasti vastaan, FC Jazzin joukkueenjohtaja Jarkko Westerlund sanoo.

– Säästymme suuremmilta ongelmilta, jos ajanjakso pysyy nyt annetuissa raameissa, mutta sitä ei varmaan kukaan osaa ennustaa vielä. Voi olla, että tulee hyvinkin pian päätös, että kaikki urheilupaikat laitetaan kiinni.

FC Jazzin junioritoiminta on laitettu poikki maaliskuun loppuun saakka. Kaikki sarjat ovat myös tauolla, joten esimerkiksi A-poikien SM-karsintaa ei nyt luonnollisesti pelata.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos