UP-V jatkaa edelleen tappioitta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kitola otti uuden roolinsa haltuun, UP-V jatkaa edelleen tappioitta: ”En vaihtanut lukkariksi vain syöttääkseni puolitoistametristä perusssyöttöä”

UP-V kärsi kauden ensimmäisen jaksotappionsa, mutta nousi voittoon. Mattias Kitola oppii uuden pelipaikkansa tavoille.

UP-V:n lukkari Mattias Kitola sanoi totuttelevansa vielä rooliinsa.

25.5.2019 19:35

– Vaikeaa oli, mutta käänsimme tämänkin voitoksi, Ulvilan Pesä-Veikkojen lukkari Mattias Kitola hehkutteli juuri ennen ottelun palkintojenjakoa.

UP-V:n riveihin täksi kaudeksi palanneen Kitolan sanoissa oli totuudenmukainen kuvaus tapahtumista. Vahvasti kautensa aloittanut ulvilalaisnippu joutui varsinkin toisella jaksolla hankaluuksiin sarjanousija Kannuksen Uran kanssa, mutta pysyi niukasti edellä.

Vierailijat saavuttivat samalla seurahistoriansa ensimmäisen sarjapisteen Ykköspesiksessä, kun taas UP-V koki kuluvan kauden ensimmäisen jaksotappionsa.

Lokkiparvi näyttää tällä hetkellä sitkeältä joukkueelta. Lauantaipeli päättyi kotijoukkueen 2–1 (5–1, 1–3, 0–0, 3–2)-voittoon.

– Olemme nyt saaneet tärkeitä pisteitä kerättyä. Aiempina vuosina aina on jäänyt pudotuspelipaikka parista pisteestä kiinni, ja nyt tuntuu siltä, että peli kehittyy juuri oikeaan suuntaan. Alku on ollut lähes täydellinen.

UP-V:n Rami Mäkinen ehti ykköselle ennen kuin pallo oli Tuomas Määttälän räpylässä.

– Omassa lukkarin roolissani on ollut totuttelemista. Jos verrataan vaikkapa Mikko Talvitiehen, ei tässä välittömästi pystytä häntä korvaamaan. Joka päivä kuitenkin opin jotain uutta ja yritän pelata omilla vahvuuksillani lyhyiden lyöntien hakemisen ja heittovoiman osalta.

Toisella jaksolla pallo hieman poltteli niin Kitolan kuin koko ulkokentän käsissä, mutta varsinkin supervuoroparissa Kitola otti tilanteen haltuunsa. UP-V:n lukkari onnistui aktiivisesti lukemaan vierasjoukkueen merkkipeliä.

Kannuksen Ura rakenteli palottoman ajolähdön, joka purkautui koppiin vaikean syötön jälkeen. Toisesta palottomasta ajolähdöstä Kitolan heittokäsi riitti paloon myös kakkospesältä. Ratkaiseva kolmas palo syntyi Kitolan taktisen väärän seurauksena.

– Tässäkin pelissä oli hyviä ja heikkoja jaksoja. En ole vaihtanut lukkariksi siksi, että syöttäisin pelkästään puolitoistametristä keskelle lautasta. Uskallan tehdä erilaisia ratkaisuja, Kitola hymähti.

Ulvilalaisisten tehopelaajana kunnostautui totuttuun tyyliin neljä juoksua lyönyt Petri Kulmala. Vaihtopelissään 78 prosentin varmuudella onnistunut Henri Pulkkinen toi kaksi juoksua.

Sieppari Atte Piisi vauhdissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut