Hiihdon MM-kisojen dopingvyyhti paisuu - kolme urheilijaa hyllytettiin epäilysten vuoksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hiihdon MM-kisoissa alkanut dopingvyyhti paisuu: Kolme urheilijaa ja yksi urheilujohtaja hyllytettiin epäilysten vuoksi

Hiihdon MM-kisoissa Seefeldissä alkanut dopingvyyhti on johtanut uusien epäiltyjen jäljille.

15.5.2019 18:53

Kansainvälinen pyöräilyliitto (UCI) tiedotti keskiviikkona hyllyttäneensä kolme urheilijaa ja yhden urheilujohtajan mahdollisten dopingrikkomusten vuoksi.

Itävaltalaisviranomaisilta tietonsa saanut UCI epäilee slovenialaisen Kristijan Korenin ja italialaisen Alessandro Petacchin käyttäneen kiellettyjä menetelmiä vuosina 2012–13. Kolmannen hyllytetyn urheilijan, kroatialaisen Kristijan Durasekin epäillään rikkoneen dopingsääntöjä vuonna 2017.

Neljäs hyllytetty on Korenin edustaman Bahrain Merida -tallin apulaisurheilujohtaja, niin ikään slovenialainen Borut Bozic. Myös Bozicia epäillään vuosien 2012–13 tapahtumista.

Koren starttasi lauantaina alkaneeseen Italian ympäriajoon, mutta hän ei saanut osallistua enää keskiviikkona poljettavalle viidennelle etapille. Koren oli neljän etapin jälkeen 65. sijalla.

Tuoreiden tapausten lisäksi UCI on hyllyttänyt jo maaliskuussa itävaltalaiset Georg Preidlerin ja Stefan Deniflin, jotka tunnustivat veridopingin käytön vapaaehtoisesti säikähdettyään hiihdon MM-kisoissa julki tullutta operaatiota.

Hiihdon MM-kisoissa tehdyssä ratsiassa jäi kiinni viisi hiihtäjää: Viron Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, Itävallan Dominik Baldauf ja Max Hauke sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin. Kolmas virolaishiihtäjä, Algo Kärp tunnusti omat dopingrikkomuksensa myöhemmin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos