Kontisen tennistaival päättyi US Openissa puolivälieriin: "Olisi voinut mennä miten päin tahansa" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kontisen tennistaival päättyi US Openissa puolivälieriin: "Olisi voinut mennä miten päin tahansa"

Suomalais-hollantilainen pari hukkasi kaksi ottelupalloa

Henri Kontinen hävisi Yhdysvalloissa toisella kierroksella.

4.9.2019 16:42 | Päivitetty 4.9.2019 16:42

New York

Henri Kontisen ura ei kääntynyt toivottuun nousuun tiistaina jatkuneessa Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa. Kontisen pelit loppuivat kauden viimeisen grand slam -turnauksen sekanelinpelissä toisen kierroksen puolivälierätappioon Australian Samantha Stosurille ja Yhdysvaltain Rajeev Ramille 6–4, 4–6, (12–14).

Kontisen kaverina New Yorkissa verkon samalla puolella pelasi hollantilainen Demi Schuurs. Myös miesten nelinpelissä Kontinen ja hänen pitkäaikainen pelikaverinsa John Peers putosivat US Openissa jatkosta toisella kierroksella.

Sekanelinpelin avauserässä Kontinen ja Schuurs saivat kaksi syötönmurtoa, kun heidän vastustajansa taituroivat yhden. Suomalais-hollantilainen pari sai murron toisen erän alkuun.

– Meillä oli erä ja murto. Totta kai siitä haluaisi puristaa kahdessa erässä voiton, mutta ei saatu. He nostivat vähän tasoa, ja me ei syötetty niin hyvin toisessa erässä, Kontinen kertoi.

Hävityt ottelupallot

Kontisella ja Schuursilla oli hollantilaisparin syöttövuorolla voiton ratkaisseessa katkaisupelissä kaksi ottelupalloakin, mutta Stosur ja Ram käänsivät pelin lopulta itselleen. Stosur on naisten kaksinpelin US Open -voittaja vuodelta 2011.

– Kolmas erä nyt olisi voinut mennä miten päin tahansa, pari matsipalloa oli, mutta ei tullut kotiin, Kontinen tuumi.

– Ihan hyväntasoinen matsi.

Kontinen pelasi sekanelinpeliä ensimmäistä kertaa Schuursin kanssa. Hollantilainen on naisten nelinpelin maailmanlistalla kahdeksantena.

– Totta kai kun on uusi pari, niin on aina vähän erilaista. Hänellä on oma tyyli, mitä hän tykkää tehdä kentällä. Mun mielestä meillä synkkasi ihan hyvin, mukava tyyppi ja todella taitava pelaaja, suomalainen kehaisi.

Seuraavaksi Davis cupia

Seuraavaksi Kontinen kääntää katseensa Davis cupin otteluun, jossa Suomi kohtaa Itävallan 13.–14. syyskuuta.

Itävallan suurin tähti on maailmanlistan nelonen Dominic Thiem, jonka osallistuminen otteluun Suomea vastaan on vielä epävarmaa. Thiem toipuu virustaudista.

– Kova joukkue vastassa. Tästä lennetään jossain vaiheessa Suomeen ja kokoonnutaan joukkueena sunnuntaina todennäköisesti. Treenataan yhdessä, pidetään kiva viikko ja toivon mukaan pelataan sitten hyvää tennistä, Kontinen sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos