KaMa ei päästänyt viime kauden mestaria helpolla – Juha Niemen niitti supervuorossa käänsi pelin vieraille - Urheilu - Satakunnan Kansa

KaMa ei päästänyt viime kauden mestaria helpolla – Juha Niemen niitti supervuorossa käänsi pelin vieraille

Kotijoukkue KaMa oli kahden palon päässä ottelun voitosta. Pisteputki Kankaanpäässä pelatuissa otteluissa kuitenkin jatkuu.

Miikka Riikonen huudatti jälleen Pohjanlinnan pesäpallostadionin katsojia.

16.6.2019 21:16

Kankaanpää

Harva olisi uskonut, että Joensuun Mailaa vastaan pelatun ottelun jälkeen yli 1200-päisen yleisön harmitus on suuri, vaikka pistepussiin kertyi jälleen yksi piste. Voitto hallitsevasta Suomen mestarista oli erittäin lähellä, joten harmitukseen on syynsä.

KaMa kärsi lopulta miltei kolmetuntisen näytöksen jälkeen niukan 1–2 (7–3, 1–2, 1–4)- kotitappion. Tappio oli kauden ensimmäinen Kankaanpäässä pelatuissa otteluissa.

Avausjaksolla oma nuoriso väläytteli vahvoja otteita. Jakson avausjuoksun KaMalle löi Joona Anttila, jonka epäonnistunut kopinnosto muuttuikin varsin onnistuneeksi kotiutuslyönniksi. Todellisen potin ja yleisön hurraahuutoihin siivitti vasta toista superpesisotteluaan pelannut Niko Ehto ottelun kolmannen tasoittavassa sisävuorossa. Ehto löi kolmostilanteessa vastustamattoman kakkosjatkekumuran aivan kenttäviivaan joka painui läpi.

Ehdolle lyöty juoksu sekä kunnari olivat uran ensimmäiset. Lopulta neljännen vuoroparin tasoittavalla jakson voiton KaMalle ratkaisi vahvaa kautta pelaava lyöjäjokeri Miikka Riikonen.

Riikosen bravuurilyönti, kumura takakentälle yllätti jälleen kopparikaksikon ja Riikonen sai tuuletella pajatson tyhjennystä ja jaksovoittoa antaumuksella.

Toinen jakso oli KaMan osalta heikompaa sisäpeliä ja vierailija JoMa vei ottelun supervuoroon lopulta saaden jakson aikana vain kaksi juoksua. Supervuoron alussa Kari Kellokoski väläytteli jo voittoa KaMalle, mutta lopulta JoMan vahva lyöjätykki Juha Niemi käänsi pelin vieraille. Kakkospuolen niitti yllätti KaMan ulkokentän ja lopulta kaksi pistettä lähti mukaan JoMan bussiin kohti pohjoiskarjalaa.

KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen ei ollut heti ottelun päätyttyään kaikkein valoisimmissa tunnelmissa.

– Tuskin kauhean moni pesistä seuraavista ajattelee, että tappio supervuorossa Joensuun Mailalle saattaisi kauniisti sanottuna harmittaa kovasti. Ne asiat mihin tänään keskityttiin, toimivat pääosin hyvin. Silti tiettyjä ulkopelivirheitä kun tehdään, niiden tekeminen riittää yhdenkin kerran, Karttunen viittaa Juha Niemen ottelun ratkaisseeseen läpilyöntiin.

JoMan peli ei ole ollut viime aikoina rallattelua. Joukkueen pelinjohtaja Juhani Lehtimäki tituleerasi ottelua työvoitoksi.

– Toki nyt on ihan hyvät tunnelmat voiton jälkeen, mutta jos palataan vielä avausjaksoon, niin siellä teimme ajotilanteissa seitsemän paloa käytännössä itse. Se tappoi meidän avausjakson sisäpeliämme tehokkaasti, kiteytti Lehtimäki.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut