Susanna Puisto loisti heinäkuun pelaajana Superpesiksessä – valinta kuukauden pelaajaksi on porilaiselle kolmas - Urheilu - Satakunnan Kansa

Susanna Puisto loisti heinäkuun pelaajana Superpesiksessä – valinta kuukauden pelaajaksi on porilaiselle kolmas

Huippupesäpallon kuukauden pelaajat on valittu. Miesten Superpesiksessä kunnian saa Kouvolan Pallonlyöjien Antti Hartikainen, naisten Superpesiksessä Pesäkarhujen Susanna Puisto.

Susanna Puisto on kuukauden pelaaja.

1.8.2019 15:41

Kautta aikain lyöjätilastossa jo yhdeksänneksi lukemin 22+515 kiilannut Susanna Puisto auttaa joukkuettaan voittamaan illasta toiseen. Niin on Pesäkarhut Porista myös tehnyt, sillä joukkue porskuttaa 12 ottelun voittoputkessa kohti runkosarjan ykköspaikkaa.

Heinäkuun kahdeksaan otteluun Pesäkarhujen oma kasvatti takoi tehot 1+35 lyötyä, 2 tuotua ja 45 kärkilyöntiä sekä pokkasi kolmesti joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon. Seinäjoen Itä-Länsi-ottelussa Puisto löi kaksi tärkeää juoksua ja toi yhden.

Naisten Superpesiksen lyöjätilaston keulapaikalla Lapuan Virkiän Janette Lepistö on vain kolmen juoksun päässä, kun pelaamatta on kaksi ottelua joukkuetta kohden.

Lauantaina 34 vuotta täyttävä Antti Hartikainen oli kauteen lähdettäessä uudessa tilanteessa. Vuoden pesäpalloilija 2013, Superpesiksessä vain kasvattajaseuraansa Sotkamon Jymyä edustanut Hartikainen siirtyi Kouvolan Pallonlyöjien riveihin. Heinäkuun pelaaja on ottanut paikkansa kärkilyöntitilaston ykkösenä ja täyttänyt häneen kohdistuneita odotuksia. Heinäkuussa Hartikainen palkittiin kahdesti joukkueensa parhaana ja tilastoihin merkittiin 15 tuotua sekä 74 kärkilyöntiä. Hartikainen pelasi uransa kahdeksannen Itä-Länsi-ottelun Seinäjoella 7.7.

Hartikainen valittiin edellisen kerran Superpesiksen kuukauden pelaajaksi kesäkuussa 2012 ja toukokuussa 2010. Myös Puistolle valinta on kolmas. Edelliset tulivat heinäkuussa 2018 ja heinäkuussa 2016.

Miesten Ykköspesiksessä tamperelaisen Manse PP:n runkosarjan voitto ja sen myötä nousu Superpesikseen on enää sinettiä vaille. Joukkueen avainpelaajiin on koko kauden lukeutunut lukkari, kuukauden pelaajaksi valittu Taneli Lassila, joka pelasi vahvasti heinäkuun seitsemässä ottelussa ja ylsi niissä viidesti palkinnoille. Vimpelin Vedon kasvatti nakutti sisäpelissä tehot 1+9 lyötyä, 10 tuotua ja 30 kärkilyöntiä.

Pöytyän Urheilijat on vahvasti matkalla kohti naisten Ykköspesiksen A-lohkon voittoa. 18-vuotias seuran oma kasvatti Sylvi Pellonperä on pelannut vahvasti niin ulkona linjassa kuin sisällä vaihtolyöjänä. Heinäkuun kahdeksassa ottelussa Pellonperä arvostettiin kahdesti ykköspalkinnon saajaksi. Sisällä syntyivät tehot 0+6 lyötyä, 11 tuotua ja 45 kärkilyöntiä.

Sekä Lassilalle että Pellonperälle kuukauden pelaajan tunnustus on uran ensimmäinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: