Liverpoolin marssi mestariksi jatkuu – nousi loppuhetkillä voittoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Liverpoolin marssi mestariksi jatkuu – joukkueen voittoputki sivuaa kaikkien aikojen ennätystä Valioliigassa

West Hamin maalivahdin Lukasz Fabianskin ilta oli sysimusta.

Sadio Mane viimeisteli Liverpoolin 3–2-voittomaalin.

25.2.2020 10:22

Liverpool hyppäsi tutulle kuskin paikalle jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Valioliigan maalisyöttötilastossa vakuuttavasti toisena oleva Trent Alexander-Arnold löysi upeasti boksista Georginio Wijnaldumin, ja hollantilainen puski pallon ohi hieman haparoineen Lukasz Fabianskin.

Kauaa ei West Ham tappioasemassa kärvistellyt. Kolme minuuttia Liverpoolin maalista ja pallo oli punaisten verkossa. Lontoolaisten toppari Issa Diop puski kulmapotkun jälkitilanteesta pallon etukulmaan ohi Alissonin.

Puoliajalle mentiin tilanteessa 1–1.

Sensaation aineksia

Toisella puoliajalla ilmassa leijui suorastaan sensaation aineksia. Kun pelikellossa oli 55 minuuttia, siirtyi West Ham koko futismaailman yllätykseksi johtoon.

Declan Rice löysi keskityksellään Liverpoolin puolustuksen täysin unohtaman Pablo Fornalsin, joka viimeisteli komeasti takanurkkaan.

Lehmät lentävät todennäköisemmin kuin Liverpool menettää Valioliigan mestaruuden tällä kaudella.

Mestarin ottein Liverpool käänsi myös tämän ottelun edukseen. Hieman tuuria siihen kuitenkin tarvittiin.

Jos Fabianski haparoi Liverpoolin avausmaalissa, 2–2-osuman hän saa ottaa täysin omaan piikkiinsä. Mo Salah pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä, mutta vedosta uupui voimaa ja se suuntautui suoraan kohti Fabianskia. Silti se painui miehen jalkojen välistä sisään, ja samalla mureni myös West Hamin ottelu.

Ottelun viimeinen vartti oli lähes täydellistä Liverpoolin rynnistystä, ja 81 minuutin kohdalla se ratkaisi ottelun edukseen. Alexander-Arnold löysi Fabianskin jälleen hieman hapuillessa maalin edestä Sadio Manen, joka viimeisteli tyhjiin. Sama parivaljakko sai pallon nopeasti toistamiseen maaliin, mutta maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Ottelu päättyi 3–2.

Kun Valioliigaa on pelattu 27/38 kierrosta, Liverpoolin sarjajohto on huimat 22 pistettä. Pisteitä on jaossa enää 33, joten takaa-ajajien tehtävä on käytännössä mahdoton. Jäljellä olevista 11 ottelusta Liverpoolille riittää neljä mestaruuden varmistamiseen.

Liverpoolin voittoputki Valioliigassa on nyt 18 ottelua, ja sillä joukkue sivuaa kaikkien aikojen ennätystä. Myös Manchester City voitti 18 ottelua putkeen loppuvuodesta 2017.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: