Colorado pääsee mätkimään NHL:n surkimusta – Mikko Rantaselle luvassa lisää tehopisteitä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Colorado pääsee mätkimään NHL:n surkimusta – Mikko Rantaselle luvassa lisää tehopisteitä

Mikko Rantanen janoaa onnistumisia maanantain iltapelissä.

20.1.2020 12:58

Maanantain pelipoiminta on NHL:n Colorado–Detroit-ottelu. Joukkueiden tasoero on NHL:ään poikkeuksellisen suuri.

Päivän kiinnostavin peli

Colorado–Detroit-ottelussa tärkein havainto on se, että Detroit on pitkiin aikoihin heikoin joukkue suhteessa muihin. Se on kauden 49 pelistään voittanut vain 12. Sen voittoprosentti alkukauden osalta onkin vain 24 prosenttia.

Viime kausina se pahnan pohjimmainenkin on yleensä päässyt likemmäs kolmeakymmentä koko kauden tasolla. Tällä kertaa uskallan jo arvata, ettei Detroit tule tähän yltämään.

Edelleen huomion arvoista on se, että Detroitin ykkösmaalivahti Jonathan Bernier jatkaa sairastuvalla ja maalilla on konkari (kehäraakki) Jimmy Howard, joka on vedellyt kauden läpi torjuntaprosentilla 88. Kovin hyvää tämä ei lupaa Läntisessä konferenssissa eniten maaleja (173 maalia 48 ottelussa) mättänyttä Coloradoa vastaan. Detroit itse on tällä kaudella päästänyt maaleja omiin ylivoimaisesti eniten koko sarjassa (189 maalia 49 pelissä).

Suomalaisittain asetelma on siinä mielessä herkullinen, että piste per peli tehoja takoneelle Mikko Rantaselle avautuu oiva tilaisuus pistesaldonsa komistamiseen. Mahdollisuus onnistumiselle tulee hyvään paikkaan, sillä Rantanen on kuudessa viime pelissään onnistunut tekemään vain yhden tehopisteen.

Mikään ei viittaa muuhun kuin kotivoittoon, ja Coloradon kuuluukin nyt olla NHL-skaalalla harvinaisen suuri ennakkosuosikki. Ottelua alkaa mukavasti jo kello 22.

NHL:n heikoimmat joukkueet kausittain

Huonoin runkosarjan voittoprosentti:

2018–2019 Ottawa 35 prosenttia

2017–2018 Buffalo 29 prosenttia

2016–2017 Colorado 27 prosenttia

2015–2016 Toronto 35 prosenttia

2014–2015 Buffalo 28 prosenttia

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti Coloradon voitto olisi luonnollinen pelivalinta, mutta Veikkaus on painanut Coloradon kertoimet kautta linjan markkinoiden matalimpiin kertoimiin, niin ne eivät sillä lailla houkuttele.

Sen sijaan maalimäärien puolella Veikkaus tarjoaa runsasmaalisuuksista muuhun markkinaan nähden kilpailukykyisiä kertoimia. Esimerkiksi yli 5,5 maalista kohteessa 513 luvattu 1,60 on aivan kärkikertoimia. Riville asti sekään ei toki nyt kelpaa arviolla 60 prosenttia.

Coloradon otteluista 56 prosenttia on päättynyt yli 5,5 maalin tulokseen. Kotiotteluiden osalta lukema on 67 prosenttia. Detroit on puolestaan ollut sarjan aivan runsasmaalisimpia joukkueita kaikkien otteluiden 65-prosentin ja vierasotteluiden 70-prosentin over-lukemilla.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 8/8/190%.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: