Valkeakosken Haka leikkaa pelaajien palkkoja. - Urheilu - Satakunnan Kansa

Valkeakosken Haka leikkaa palkkoja liki kolmanneksella – pelaajat yllättyivät positiivisesti

Hakan kapteenin Jacob Bushuen ja muiden pelaajien palkka alenee väliaikaisesti 30 prosenttia.

17.4.2020 10:41

Valkeakoski

Jalkapalloliigaan täksi kaudeksi noussut Valkeakosken Haka leikkaa pelaajiensa ja muun henkilöstönsä palkkoja liki kolmanneksella. Palkanalennus on voimassa näillä näkymin kesäkuun puoliväliin saakka.

Toimen taustalla on luonnollisesti kaiken urheilun pysäyttänyt koronapandemia ja sen tuoma epävarmuus siitä, koska kotimainen jalkapallokausi saadaan käyntiin.

Seuran tiedotteen mukaan 30 prosentin väliaikaisesta sopeutustoimesta keskusteltiin kaikkien osallisten kanssa hyvässä hengessä.

– Tässä rakennetaan siltaa tulevia kuukausia varten päästäksemme vaikean ajan yli. Hienoa, että koko seura on tässä mukana, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kiitti joukkuetta ja henkilöstöä ymmärryksestä tiedotteessa.

Hakan kapteenistoon kuuluvan Anton Popovitchin mukaan joukkue otti palkanalennuksen hyvin vastaan ja jokainen ymmärsi, että mistä asiassa on kyse.

– Vaikka jo pohjustuksen perusteella osasimme odottaa jotain tällaista, niin leikkauksen vähyys yllätti positiivisesti, Popovitch kommentoi.

Ennen Hakaa moni jalkapalloliigan joukkue on ilmoittanut vastaavista palkanalennuksista. Esimerkiksi hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran leikkausprosentti on 50. Lahdessa pelaajien ja valmentajien palkasta lähtee 40 prosenttia.

Myös turkulainen FC Inter ja Seinäjoen Jalkapallokerho alentavat palkkoja toistaiseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut