FC Jazzin pelaajat ehdottivat seuralle palkkioidensa alentamista - Urheilu - Satakunnan Kansa

FC Jazzin pelaajat ehdottivat seuralle palkkioidensa alentamista: ”Osoittaa loistavaa joukkuehenkeä ja lojaaliutta”

FC Jazz juhli jälleen voittoa Jussi Aallon johtamana.

3.4.2020 13:13

Hankala koronavirustilanne pakottaa urheiluseuroja erilaisiin toimiin. Jalkapallon Kakkosessa pelaavassa FC Jazzissa pelaajat ovat oma-aloitteisesti ryhtyneet pelastustalkoisiin.

Porilaisseuran edustusjoukkue teki kapteenistonsa Joonas Meuran, Benjamin Tuovisen ja Juho Kemppisen kautta aloitteen seuralle heti poikkeustilanteen alussa.

Joukkueen viesti oli, että nyt on aika antaa seuralle jotakin takaisin.

– Joukkueen sisällä keskusteltiin tilanteesta raumalaisten aloitteesta, ja siitä mitä FC Jazz on vuosien mittaan tarjoillut jokaiselle meistä. Tällä kaudella olemme tehneet lujasti töitä hyvien valmentajien ja taustahenkilöiden kanssa pitkän harjoituskauden ajan. Hyvä tekeminen sekä tiivis yhdessäolo on saanut koppiin hienon yhteishengen ja tässä kohtaa halusimme jutella seuran kanssa, millaisia mahdollisuuksia joukkueella olisi olla varmistamassa mahdollisimman minimaaliset vahingot seuralle, Meura kertoo seuran tiedotteessa.

FC Jazz Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Kaivo-oja arvostaa pelaajien elettä ja hyvän palaverin lopputulemaa.

– Näinä poikkeuksellisina aikoina, me FC Jazzissa haluamme turvata edustusjoukkueen, sekä koko seuran toiminnan jatkumisen tällä ja tulevilla kausilla. Edustusjoukkueen pelaajat olivat aloitteellisia seuraa kohtaan ja kertoivat halustaan lähteä talkoisiin mukaan tarkastelemalla palkkioitaan. Tämä osoittaa loistavaa joukkuehenkeä ja lojaaliutta seuraa kohtaan. Olen tästä joukkueesta erittäin ylpeä.

Kaivo-oja kertoo, että kirjatussa päätöksessä oli muutamia tärkeitä asioita.

– Halusimme seurana, että koko pelaajisto hyväksyy yhtenäisenä sovitut asiat. Tulee myös ymmärtää, että maksamamme palkkiot eivät ole suuria pelaajakohtaisesti, mutta kokonaisuutena nekin muodostavat suhteellisen ison kokonaisuuden edustusjoukkueen budjetissa.

Pelaajien kautta tulleista sponsorisopimuksista seura maksaa osuuden pelaajalle.

– Merkittävä asia oli myös, että seura halusi rakentaa pelaajistolle mahdollisuuden ansaita tilanteen aikana ja sen jälkeen. Lopputulemana kirjoitimme useammankin kohdan paperille, joiden avulla kykenemme varmistamaan sarjakauden pelaamisen, mikäli poikkeustila pitkittyy.

Tunteet nousivat pintaan

Edustusjoukkueen toiminta on ollut keskeytyksissä maaliskuun puolesta välistä saakka. Tällä hetkellä pelaajat ylläpitävät kuntoaan omatoimisesti fysiikkavalmentajien antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Kaivo-oja kertoo, että pelaajistolta tullut ehdotus toi paljon tunteita pintaan seuratyöntekijälle.

– Se, että pelaajat kokevat seuran olleen heille hyödyksi ja auttaneen heitä on mahtava asia. Itselle, sekä taustahenkilöille tämä antaa entisestään lisävirtaa ratkaista edessä olevia haasteita ja uskoa siihen, että olemme FC Jazzissa valinneet oikean strategian pitkällä aikavälillä. Ilokseni olenkin todennut, että seuran fanikaupan liikevaihto on mukavassa kasvussa ja seuran toimistolla viritellään hienoja ajatuksia sekä ideoita tulevan varalle.

– Kokonaisuutena tämäkin kriisi osoittaa, että vaikeissa paikoissa yhteisöllisyydellä on merkitystä, vaikka vaikeitakin päätöksiä joudutaan tekemään. Tiedän, että yhdessä voitamme tämän koettelemuksen, Kaivo-oja uskoo.

FC Jazzin toimistossa siirryttiin poikkeuksellisiin työaikajärjestelyihin huhtikuun alussa.

Seura työllistää yhteensä seitsemän päätoimista henkilöä, jonka lisäksi FC Jazzissa on osa-aikaisia työntekijöitä. Suunnitelmat kesätyöntekijöiden palkkaamisesta on rauhoitettu ja kesän suunniteltujen futisleirien järjestämisestä tulee päätöksiä toukokuun ensimmäisen viikon aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut