Matti Launonen on kuollut - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pyörätuolipingiksen legenda Matti Launonen on poissa – pyörätuolilla kaatuminen johti kuolemaan

Pyörätuolipingiksen suomalainen legenda Matti Launonen on kuollut, kertoo muun muassa Pöytätennisliitto.

Matti Launonen oli pyörätuolipöytätenniksen suomalaislegenda ja moninkertainen arvokisamitalisti. Kuva Ateenan paralympialaisista vuodelta 2004.

27.3.2019 8:57

Pyörätuolipöytätenniksen moninkertainen maailmanmestari ja paralympiavoittaja Matti Launonen on kuollut viime lauantaina, kertoo muun muassa Pöytätennisliitto. Vuonna 1944 syntynyt Launonen olisi täyttänyt tänä keväänä 75 vuotta.

Pöytätennisliiton tiedotteen mukaan Launonen kaatui pyörätuolillaan kotonaan Floridassa jonkin verran ennen lauantaista kuolemaansa. Pyörätuoliin hän joutui lukioikäisenä auto-onnettomuuden jäljiltä. Asia käy ilmi Esko Heikkisen kirjoittamasta muistotekstistä, jonka historiatiedot perustuvat Esa Miettisen Pingpongista pöytätennikseen -teokseen.

Launonen oli Suomessa pyörätuolipöytätenniksen todellinen lajipioneeri ja legenda. Hän oli yhdessä Taisto Kainun kanssa lajin ensimmäinen suomalainen arvokisapelaaja vuonna 1971. Paralympiatasolla Launosen kirkkain meriitti oli Barcelonan kultamitali vuonna 1992. Lisäksi plakkariin tarttui paralympialaisista hopea ja pronssi.

Arvokisamitaleja Launonen voitti kaikkiaan hurjat 44. Suomen vuoden vammaisurheilijaksi Launonen valittiin vuonna 1997.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut