Neziri, Korte ja Hurske etenivät MM-välieriin 2019 - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hurske ihmetteli kovaa rataa, Neziri julisti alkuerän jälkeen Ylelle: ”Olen ennätyskunnossa”

Dohassa juostiin lauantaina suomalaisittain erittäin mielenkiintoiset pika-aitojen MM-alkuerät.

Nooralotta Neziri piti suomalaisista parasta vauhtia pika-aitojen alkuerissä.

5.10.2019 18:03

Alkueriä juostiin kaikkiaan viisi, ja jokaisen erän neljä parasta urheilijaa eteni suoraan välieriin. Lisäksi neljä urheilijaa lunasti välierälippunsa aikavertailun perusteella.

Kolmesta suomalaisesta ensimmäisenä tulessa oli SE-nainen Annimari Korte, joka eteni omasta alkuerästään suoraan välieriin oltuaan kolmas ajalla 12,97.

– Halusin juosta niin varman päälle kuin voin. Tiesin, että rennolla perusjuoksulla pääsee alle 13:n ja välieriin. Sunnuntaina ei voi enää ottaa varman päälle, Korte sanoi Ylen haastattelussa.

– Vielä on varaa. Tuntuu, ettei missään vaiheessa tullut tosi hyvää rytmiä tai hyökkäystä. Sunnuntaina yritetään parantaa.

Myös neljännessä alkuerässä juossut Reetta Hurske eteni suoraan sijoituksella välieriin. Hurske oli eränsä neljäs ajalla 12,96.

– Tavoite oli päästä ok-juoksulla jatkoon. Sunnuntaihin ladataan vähän enemmän. Sunnuntaina en olisi tyytyväinen tähän juoksuun Hurske sanoi Ylellä.

– Alku tuli ihan ok. Rata oli tosi kova. Sunnuntaina pitäisi olla vähän kimmahtavampi, että pääsisi helpommin. Tänään jouduin tekemään aika paljon töitä.

Kivikovassa viidennessä alkuerässä juossut Nooralotta Neziri eteni jatkoon aikavertailun kautta ajalla 12,92. Neziri oli kaikista aikavertailuun edenneistä urheilijoista nopein. Hän sai omassa erässään huonoimman lähdön, mutta ylitti maalilinjan viidentenä.

– Matkan varrella tuli mieleen, että ei... hitto. Hyvä aika. Lähtöön meni ainakin kymmenys. Otetaan ainakin se sunnuntaina pois, Neziri sanoi Ylellä.

– En osaa vielä sanoa, tapahtuiko lähdössä jotain. Tärkeintä oli päästä jatkoon. Halusin niin paljon päästä jatkoon. En tullut tänne juoksemaan yhtä juoksua. Olen ennätyskunnossa, nyt se täytyy vaan saada ulos.

Alkuerien dramaattisin hetki koettiin toisessa alkuerässä, kun hallitseva olympiavoittaja, USA:n Brianna Mcneal otti varaslähdön ja hänet hylättiin. Tällä kaudella 12,61 juosseen McNealin reaktioaika oli -0,036 sekuntia.

Pika-aitojen välierät ja finaali juostaan sunnuntai-iltana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: