E-lohkon ykköspaikka Liverpoolin haarukassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

E-lohkon ykköspaikka Liverpoolin haarukassa – Anfield on ollut Mestarien liigassa valloittamaton viisi vuotta putkeen

Liverpool (Jordan Henderson ja Mohamed Salah) on tottunut juhlimaan Anfieldilla. Tänään vastustajaksi saapuu Napoli.

27.11.2019 14:28

Päivän peli tulee jalkapallon Mestarien liigan E-lohkosta, missä Liverpool pystyisi Napolin lyömällä varmistamaan lohkonsa ykköstilan jo ennen päätöskierrosta.

Päivän kiinnostavin peli

Anfield on ollut Liverpoolille viime vuosina todellinen linnake Mestarien liigan otteluissa. Joukkue on kotonaan hävinnyt UCL-ottelun viimeksi vuonna 2014. Sen jälkeen Liverpool on pelannut Anfieldilla 16 Mestarien liigan ottelua huimalla 12–4–0 maalit 45–13 saldolla. Ja vastustajat ovat pääsääntöisesti olleet aivan Euroopan terävintä kärkeä.

Tätä taustaa vasten Liverpoolin asettaminen tänään 1,36-kertoimiseksi suosikiksi Napolia vastaan ei tunnu kovin väärältä arviolta Veikkauksen suunnasta.

Toki huomion arvoista on, että Napoli voitti Liverpoolin näiden ensimmäisessä kohtaamisessa Napolissa syyskuussa 2–0. Ihan täyttä totuutta tulos ei ottelusta kuitenkaan kerro, sillä peli oli loppulukemia tasaisempia ja toisen maalinsa Napoli teki yliajalla ensimmäisen synnyttyä rangaistuspotkusta 82. peliminuutilla. Maaliodottamat pelissä olivat 1,4–0,9.

Kokoonpanoissa Liverpool pääsee peliin käytännössä optimaalisista lähtökohdista. Kaikki tärkeät pelaajat ovat pelikunnossa.

Napolilla sen sijaan on kaksi jonkin verran heidän hyökkäyspeliään heikentävää poissaoloa Lorenzo Insignen ja Arkadiusz Milikin puuttuessa. Puolustuksesta puuttuu korvattavissa oleva Kevin Malcuit.

Vedonlyönnillisesti Veikkaus on osannut tehdä Liverpoolista juuri oikean kokoisen suosikin. Lähimmäs pelikelpoista kerrointa (2,20) jää kohteen 3385 vetovaihtoehto Liverpool maali puhtaana. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Keskiviikkona löytyy jääkiekkoilun puolelta kaksi niukasti ylikertoimista tapausta. Mestiksessä K-Vantaa–Peliitat-ottelussa kohtaavat sarjan vähiten maaleja tehnyt joukkue (Peliitat) sekä neljänneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue K-Vantaa. Omaan silmään tämä peli näyttää luonteeltaan (ja tulokseltaan?) Veikkauksen arvioita vähämaalisemmalta.

K-Vantaan kauden kaikista peleistä 50 prosenttia on päättynyt 6,5 maalin linjalla underiin. Peliittojen lukema on 56 prosenttia. Kotiotteluissa K-Vantaan alle 6,5 maalia prosentti on 63, samaten kuin Peliittojen vieraspelien prosentti. Oma arvioni alle 6,5 maalille tähän peliin näin päin on 59 prosenttia ja kohteen 7815 veto mahtuu kupongille. Ottelu alkaa kello 18.30.

Toinen hieman rajatapauksinen haku on SKA Pietarin yli yhden maalin voitti Sotshista (kohde 5431). Ei SKA vieläkään ole erityisen hyvin pelannut, mutta kuuden ottelun voittoputki ja parin viime ottelun reilut (4–1 ja 5–2) voitot kertovat kuitenkin suunnasta parempaan.

Sotshia pidän aika heikkona joukkueena. Veikkaus tarjoaa tasoitusvedossaan markkinoiden selvästi korkeinta kerrointa SKA:lle, joten hieman pitkin hampain tätäkin on kokeiltava arviolla 53 prosenttia. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän pelit: 7815 K-Vantaa–Peliitat, alle 6,5 maalia (kerroin 1,73) ja 5431 SKA Pietari–Sotshi+1 1 (kerroin 1,90).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 89/174, palautusprosentti 95.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut