Päivän vetovihje: Montako maalia Teemu Pukki tekee? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Valioliiga alkaa, Teemu Pukki ja Norwich haastavat heti suomalaisten suosikkijoukkueen – montako osumaa maalitykki tekee koko kaudella?

Teemu Pukki nousi hurjalla maalivireellään Norwich-fanien suosioon. Sarjaporrasta ylempänä maalinteko luonnollisesti vaikeutuu.

9.8.2019 14:49 | Päivitetty 9.8.2019 14:50

Liverpool ei ole hävinnyt kotikentällä yhtään sarjaottelua kahden edelliskauden aikana.

Päivän kiinnostavin peli

Valioliiga on taas täällä ja suomalaisten näkövinkkelistä edessä on heti yksi kauden mielenkiintoisimmista otteluista: Teemu Pukin Norwich matkaa suomalaisten suosikkijoukkue Liverpoolin vieraaksi.

Teemu Pukin viime kausi oli satumainen ja merkkinä siitä kotkalainen pokkasi kauden päätteeksi Golden Bootin palkintokaappiinsa Championshipin parhaana hyökkääjänä.

Numerot puhukoot puolestaan: 43 ottelua, 29 maalia, 9 maalisyöttöä. Maalisaldon mielettömyyttä korostaa vielä sekin, ettei yksikään täysosumista syntynyt rangaistuspotkusta.

Norwich lähtee valioliigakauteen hyvin pitkälti samalla koostumuksella, joka nähtiin viime kaudella sarjaporrasta alempana.

Toistaiseksi kesän merkittävimmät hankinnat ovat Borussia Mönchengladbachista ilmaissiirrolla tullut Sveitsin maajoukkuemies Josip Drmic, West Hamista ostettu laitapakki Sam Byram sekä Schalken pitkäaikainen ykkösmaalivahti Ralf Fährmann. Yhteensä joukkue on polttanut rahaa kesän siirtomarkkinoilla vain neljä miljoonaa euroa.

Luku on minimaalinen, sillä Norwichin tavoin Valioliigaan nousseet Sheffield United ja Aston Villa käyttivät siirtoikkunassa yhteensä noin 200 miljoonaa euroa.

Myös Liverpoolin viime kausi oli onnistunut, vaikka mestaruustaisto kääntyikin Manchester Citylle kääntyikin. Balsamia haavoihin saatiin kesäkuun alussa, kun Punaiset juhli Mestarien liigan voittoa Madridissa.

Liverpoolin siirtokesä on ollut hyvin hiljainen, kun ainoat hankinnat ovat olleet 16-vuotias Harvey Elliot, sekä vuoden vanhempi Sepp van den Berg. Toisaalta joukkue on myös saanut pidettyä kiinni tähdistään, eikä siirrot näin ollen vaikuta Liverpoolin ensi kauden voimasuhteisiin millään tavoin.

Liverpool on hävinnyt Anfieldillä sarjaottelun viimeksi lähes 2,5 vuotta sitten, eikä putken odoteta katkeavan tänäänkään.

Päivän paras vetovihje

Päivän vetovihjeessä arvuutellaan Teemu Pukin alkavan kauden kokonaismaalimäärää ja vetosuositus lähtee poikkeuksellisesti kausivetoon.

Pukin virheettömästä viime kaudesta oli mainintaa jo edellä, eivätkä luvut tosiaankaan jättäneet ketään kylmäksi.

Tasoero Mestaruussarjan ja Valioliigan välillä on kuitenkin valtava ja on sanomattakin selvää, ettei Norwich tai Pukki tule yltämään alkavalla kaudella viime sesongin lukuihin.

Mestaruussarja on toiminut nykyisellään vuodesta 2004 lähtien, jonka jälkeen yhdeksän kultakenkää on siirtynyt seuraavalla kaudella pelaamaan Valioliigaa. Yhdeksästä maalikuninkaasta ainoastaan kolme on kyennyt kaksinumeroiseen maalimäärään kyseisenä kautena Valioliigassa.

Teemu Pukki ei lähtökohtaisesti lauo Norwichin pilkkuja tai suoria vapaapotkuja, joten ”helppoja” maaleja ei ole luvassa.

Myös Norwichin otteluohjelma on alkukaudesta raju, kun joukkue kohtaa kuuden ensimmäisen ottelukierroksen aikana muun muassa Liverpoolin, Chelsean ja Manchester Cityn. Kyseisen kolmikon puolustuspelaaminen oli viime kaudella Valioliigan eliittiä, joten Norwichin maalien voi ennustaa olevan alkukaudesta tiukassa. Kuivan jakson sattuessa penkiltä löytyy kesän hyökkääjähankinta Josip Drmic, jonka onnistuessa Pukin peliminuutit uhkaisivat kääntyä laskuun.

Veikkaus on asettanut Teemu Pukin Valioliigamaalien rajaksi 9,5 maalia, joka tuntuu historiadata ja Pukin vahvuudet huomioiden turhan korkealta.

Lapulle nousee alle 9,5 maalia kertoimella 1,80 (kohde 4927).

Päivän muut pelit: ei muita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: